• Cut Chemist - The Audience's Listening (2006)




    Well well like the cold waters...
    Που είστε εσείς βρε; καιρό είχα να σας γράψω.. κυριολεκτικά πάντα :Ρ
    Πως περάσατε τις απόκριες; γράψατε για τις εμπηρίες σας στο facebook; Είμαι σίγουρος ότι το κάνατε.. Εντάξει μην νοιώθετε άσχημα, κι εγώ θα το έκανα αν πήγαινα κάπου και δεν μιζέριαζα στο σπίτι. . Δεν είναι κακό, λίγο χαζό ναι, αλλά who gives a shit; Είναι η λεγόμενη προκαθορισμένη διασκέδαση δηλαδή πας με σκοπό να διασκεδάσεις και όντως το κάνεις. Win-win κατάσταση. Ναι το ξέρω βρε πουλάκι μου ότι πραγματικά πέρασες καλά, αλλά αν κάτσεις να το καλοσκεφτείς-μιλώντας για φοιτητές πάντα- πήγες με το τρένο σε ένα μέρος στριμωγμένος τόσο που οι σαρδέλες μπροστά σου είναι τόσο κυρηλέ που κάθονται σταυροπόδι και χορεύουν κλακέτες για την βαρεμάρα, κοιμήθηκες προφανώς πουθενά γιατί δεν είχες λεφτά ή κι αν είχες προτιμούσες να τα φας σε 2 σεικερς και στο τέλος εμφανίστικες και σαν τον καραγκιόζη με την στολή και την μάσκα σου δίνοντας τον καλύτερο μαλακισμένο σου εαυτό πρωτού λυποθημίσεις απο την κούραση.. Κάντε μόνοι σας τον υπολογισμό. Εγώ μένω στο ότι όλοι περνάνε καλά και κάθε φορά είναι καλύτερη από την προηγούμενη.

    Προκαθορισμένη διασκέδαση λοιπόν..βέβαια εκτός αυτού, τα πράγματα συνήθως έχουν και μια προκαθορισμένη χρονική διάρκεια.. Από το πόση ώρα θα κάνεις σεχ(όχι σεξ) μέχρι πόσο θα αντέξεις να κάτσεις μέσα σε μια τράπεζα σε ώρα αιχμής, αντιμετωπίζοντας εξονυχιστικά βλέμματα των μπαρμπάδων και την ορθοστασία εννοείτε, αφού αν κάνεις το λάθος και κάτσεις γίνεσαι αυτόματα ο πρωινός τους τεντυμπόης=το καλύτερό τους. Αλήθεια ξέρει κανείς τι στον πούτσο μπορεί να γυρεύουν παππούδες στην τράπεζα; μήπως 20ετες στεγαστικό; ή γιατί κατεβαίνουν όλοι από το αστικό στην Αριστοτέλους; Δηλαδή με το που ακουστεί "επόμενη στάση Πλατεία Αριστοτέλους" νομίζεις ότι ξεκίνησε η αποκάλυψη και αναστήθηκαν οι πεθαμένοι.. Τελοσπάντων, που είχα μείνει; γαμημένο αλτζχάιμερ, όταν γίνω άγιος θα σε εξαφανίσω από αρρώστια. Α, νομίζω θυμήθηκα, ήθελα να συνεχίσω στο ότι ενώ τα πράγματα έχουν μια προκαθορισμένη διάρκεια(από ποιόν και γιατί δεν μας νοιάζει), δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα κακό που τελειώνουν ή που κάνουν μια απουσία.. Βέβαια σε αυτά εξαιρείτε η χαζογκομενίστηκη δικαιολογία "μωρό μου θέλω να κάνουμε ένα διάλειμμα από την σχέση μας γιατί νιώθω πιεσμένη.. Google translator: "μωρό μου θέλω να κάνουμε ένα διάλειμμα από την σχέση μας γιατί άκουσα ότι το μαντζαφλάρι του γιαννάκη από την δουλειά είναι σαν το πόδι σου και δεν θέλω να έχω τύψεις όταν θα του το τρίβω..αλλά δεν θέλω να χάσω και την δωρεάν μεταφορά μου με το αμάξι σου..
    Χαχα, εντάξει αστειέυομαι...σίγα μην νοιώθει και τύψεις...

    Έτσι και με τον φίλο DJ Cut Cemist, κάποια στιγμή αποφάσισε να την κάνει με ελαφρά από τα 2 συγκροτήματα(Jurrasic 5, Ozomatli) που ήταν μέλος (και ιδρυτής) και να ασχοληθεί με την σόλο καριέρα βγάζοντας αυτό εδώ το σιντάκι. Δεν θα ασχοληθώ να γράψω περισσότερα με την ιστορία του Chemist αφού ελπίζω ότι το επίπεδο αυτών που μας διαβάζουν ήδη ξέρουν για τον συγκεκριμένο τύπο, ή αν δεν ξέρουν θέλω να τους κάνω να νοιώσουν άσχημα και να μάθουν.. Παρακολουθώ εντατικά μαθήματα ψυχολογίας όπως όλοι καταλάβατε.:Ρ
    Ας πω και μερικά λόγια για το σιντάκι γιατί νύσταξα και πρέπει να την πέσω-γράφω πρόοδο αύριο, πείτε μου καλή επιτυχία ΟΛΟΙ-.
    Το σιντι λοιπόν με λίγα λόγια ένα είναι σιντί που αυτός που το έχει κάνει κι έχει μπροστά από το όνομα του το DJ, δεν το έχει για την φάση του αλλά επειδή αυτό είναι.. Αυτό που θα συναντήσεις όταν βάλεις το σιντι να παίζει είναι ένα παιχνίδι με stabακια, μετά beat-jugglingιες σε συνδιασμό με νορμαλ σκρατσάκια και κάπως έτσι συνεχίζει μέχρι τέλους.. Καλλιτέχνης ο μαν μιλάμε, αφού το ακούς σε κάνει να νομίζεις ότι είναι τόσο απλό και να θες κι εσύ ο κουλός να πάρεις mk2 να του γαμήσεις τα ύπατα. Νομίζετε μαλάκες είναι εκεί στην Apple όταν βάλαν το κομμάτι "The Audience Is Listening Theme Song" στην παγκόσμια διαφήμιση του Nano; βέβαια σε αυτό παίζει ρόλο και ο ήχος ο οποίος είναι αρκετά uplifting και προέρχεται με πολλά από τα κλασσικά λατινοαμερικάνικα και ανατολίτικα digs του Chemist να δίνουν έθνικ υφάκι συνδιασμένα με breakbeats απο Bestie boys, Eric b & Rakim κτλ.. Γαμώγα δηλαδή!
    Αυτά είχα να πώ και σας καληνυχτώ με το λινκακι σας όπως πάντα, βασικά όχι με το λινκακι, αλλά με το c/p, του λινκ.. Μην βαριέστε ρε βαρεμένοι.
    Τα δέοντα! Γλιτς



    Tracks listing

    1. "Motivational Speaker" - 1:48
    2. "(My 1st) Big Break" - 4:30
    3. "The Lift" - 1:25
    4. "The Garden" - 6:16
    5. "Spat" - 2:21
    6. "What's the Altitude" (feat. Hymnal) - 4:23
    7. "Metrorail Thru Space" - 3:56
    8. "Storm" (feat. Edan & Mr. Lif) - 3:28
    9. "2266 Cambridge" (feat. Thes One) - 2:34
    10. "Spoon" - 5:31
    11. "A Peak in Time" - 4:52
    12. "The Audience Is Listening Theme Song" - 2:20

    8 σχόλια:

    1. Πολυ ψαγμένο άρθρο αγαπητέ μου
      Και πάνω που σκεφτόμουν να σε σβήσω λόγω αδράνειας.
      Βάζω να ακούσω και το Cdάκι

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Γαμιεται η apple και το πασαλιμανι

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. απλα κατανοητα και προκαθορισμενα.
      Μ'αγαπας , σ'αγαπω . Καλα αποτελέσματα στην πρόοδο

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    4. Καλώς φίλε μου, το ακούω και σου λέω. Καλή επιτυχία στην πρόοδο.
      Να σημειώσω μόνο, ότι δεν με κάλυψε πλήρως η κριτική, αφού το μισό (και λίγο παραπάνω) κείμενο είναι ας πούμε μια εισαγωγή, άσχετη με το θέμα. Αλλά συμπαθητική.
      Τώρα κατεβάζω και από το φάκιν ράπιντσερ και θα σου πω τις εντυπώσεις μου, από άλλο μέσο.
      Αυτά.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    5. Έλα ρε, άκυρο, τελικά κατέληξα, στο ότι ήταν μικρό το ίδιο το άρθρο, όχι εξαιτίας της εισαγωγής. Θυμήθηκα ότι τέτοιες εισαγωγές και δη οι μεγάλες μου αρέσουν πολύ σε αντίθεση με άλλους, που με έκραζαν κιόλας γαμώ την ψυχή τους.
      Συνέχισε έτσι, με περισσή όμως αναφορά στον ίδιο τον δίσκο. Με άλλα λόγια, γράψε κάτι μεγαλύτερο ρε παπάρα. Κοζάρεις; Όχι να διορθώσεις, αλλά να γράψεις ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από αυτό που έχεις ήδη γράψει.
      Τώρα, αυτά.
      Πρέπει και εγώ να ενεργοποιηθώ, θα σκάσω με νέο ριβιού.
      μπάιμπάι.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    6. Σας ευχαριστώ φίλοι μου.. thank you my friends

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    7. αυτη η δυσαναλογια μεταξυ ουσιας και φαμφαρολογίας
      (εθελημένη μολαταύτα , και αρκετα γλαφυρη-λυρική σε αρκετές περιπτώσεις)δίνει στο κάθε άρθρο της κωλότσεπας την στάμπα...μια στάμπα μακρυά απο κάθε εκφυλισμό. Αυτό,πολύ ωραία δυσαναλογία για άλλη μια φορά λοιπόν.λοβ γιου

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    8. τα κρυα τα νερα ειναι αλλο πραμμα ρε μαν. η ελεονώρα πετσαρνικου πχ ειναι like the cold the waters.
      like the snows ειναι που ταιργιαει εδω

      ΑπάντησηΔιαγραφή