• ΔΠΘ-Αστικές προβολές (Ξύλινα ποιήματα 2)


         Σήμερα, ημέρα Πέμπτη και φυσικά-αφύσικα ο Μορφέας δεν με καταδέχτηκε για ακόμη μια φορά. Το προηγούμενο βράδυ οσο παράξενα ξεκίνησε, σε τόσο γνώριμα άσχημο εξελίχθηκε και είχε ενα πολύ γνώριμα όμορφο τελείωμα και σβήσιμο. Γενικά ρε παιδί μου δεν είμαι σε mood να το αναλύσω παραπέρα. Με νύχια και με δόντια παλεύω να κρατήσω την φήμη του παλαιολιθικού τυρόβλαχου, δεν ειμαι σε φάση ούτε να μου στέλνουν ραβασάκια αμφίφυλες καλόγριες εξωστρακισμένες κάπου στους Πόλους ούτε να αρχίσω να γράφω ραπς τύπου ΡΦ, "αγαπάω τους πάντες, έχω κόκκινα μαγουλάκια, περιμένω την πριγκιπέσα μου στο απέναντι παράθυρο".
    Τρίχες κατσαρές.
    Mαζί δεν και χώρια δεν. ΝΑΙ
    (Για να μην παραγίνω ασυνάρτητος μιλάω για μια προσωπική μου υπέρβαση στον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων που η συγκεκριμενοποίησή της δεν αφορά κανέναν. Ή σχεδόν κανέναν.)
         Γενικά πράττω όπως μου βγαίνει. Δεν μ αρέσει να σκέφτομαι και πολύ. Όσες φορές το ξεψείριζα το θέμα κάπου το'χανα, με κατάληξη είτε να τα τινάξω όλα στο αέρα είτε να με βαρεθεί ο ίδιος μου ο εαυτός. Με λίγα λόγια κάνω, οτι είναι να κάνω για να μην μετανιώσω για κάτι που δεν έκανα. Κοινό σκεπτικό, δυσκολοφόρετο απο τους ανθρώπους του πνεύματος αλλά εδω μιλάμε για μένα, και έχω την τιμή να είμαι άλλος ένας στους πολλούς, καλώς ή κακώς.
    (Βάλε μια να παίξει το intro της 10ης εντολής και φαντάσου με. Σκούπισε το μέτωπό σου γιατί σήμερα θα μιλήσω για τον κατ εμε καλύτερο έλληνα mc και σε θέλω καθαρό σ αυτή μου την προσπάθεια).
         Ήμουν πρώτο έτος θυμάμαι (5 χρόνια πρίν), όταν μου κάνει ενα φιλαράκι:
    "Μαλάκα ο ΔΠΘ βγάζει solo" (Τότε τα ξύλινα ποιήματα δεν είχαν βγει παραέξω)
    Περίμενα ρε φίλε, περίμενα σαν τραβέλι την πολιτοφυλακή και σαν χρήστης το κομμάτι. Γενικά ψιλό χέστηκα για το πόσο θα αργήσει κάποια κυκλοφορία, αλλά στην συγκεκριμένη με θυμάμαι να μπαίνω κάθε μέρα msn και να τσεκάρω τα "κονέ" μου. Με τα πολλά, λίγες βδομάδες μετά έσκασε το rar κι ο φάκελος "ληφθέντα αρχεία" έκανε πάρα πολύ καιρό να ξαναδεχθεί κάτι νέο. Ναι ρε φίλε, είμαι κολλημένος κι αν δεν γουστάρεις μην διαβάζεις άλλο, γιατί όσοι με λένε κολλημένο τους καταπίνω αμάσητους. Γκέγκε? Κούνα τον λωκό.
         14 κομμάτια χωρίς καμία συμμετοχή. Έχει βγει βέβαια μια remastered έκδοση με παραπάνω κομμάτια, αλλά εγω μιλάω για την αρχική που κυκλοφορούσε χέρι-χέρι και καλώδιο-καλώδιο εν έτη 2007. Ο στίχος είναι καθημερινός, αυθόρμητος και εκνευριστικά ρεαλιστικός. Απλός λόγος με δόσεις ποίησης σε βαθμό που δεν σου επιτρέπει να κουραστείς. Γενικά στα πετάει όλα στο πιάτο, κρατώντας το καλύτερο στον πάτο αυτού. Στην τελευταία μπουκιά, που αν αντέξεις να την φας χωρίς να σκάσεις πιάνεις κι ένα καρβέλι ψωμί κι αρμέγεις τα ζουμιά λαίμαργα.
    Απο το "γειά", ως το "αφήνοντας την μέρα" ο ΔΠΘ aka Μαύρο Λούκι aka Λεμούριος (θα καταλάβετε σε λίγο καιρό το τρίτο ψευδόνυμο), βγάζει ενα γεμάτο 24ωρο στην κόλα του, ερμηνευμένο με μια παράξενη αίσθηση του μέτρου σε αρκετά ξένη για τα τότε αλλά και τώρα ελληνικά rap δεδομένα μουσική επένδυση.
         Στο θέμα beats οι, Διχασμένος, ΔΠΘ, Άυλος και Κριτής κατάφεραν να φτιάξουν ενα παράξενο ηχόχρωμα που θυμίζει αρκετά company flow, χωρίς το τόσο ηλεκτρονικό στοιχείο. Περίπλοκες drumloops, πολλά μουσικά στρώματα (layers), αλλαγές και παρεμβάσεις του τύπου, φωνές σκυλιών, αέρας και εμβόλιμα παιχτικά σε χαώνουν απ το πρώτο λεπτό. Abstract beats λοιπόν με hip hop, dnb και down tempo ρυθμους. Γενικά είναι αρκετά μερακλίδικος δίσκος που για πολλόυς θεωρήθηκε πρόχειρος λόγω κακής ηχογράφησης και ανύπαρκτης μίξης. Παραυτά εγω λατρεύω τα άκυρα pitch downs στα backs, τα χειροκίνητα delays και τον ήχο κασσέτας που έχει γραφτεί 200 φορές. Πες με φετιχιστή. Πες με ανίδεο. Πες με κολλημένο (για τόλμα).
          Εξώφυλλα δεν υπήρχαν μέχρι πρόσφατα που ο Άυλος αποφάσισε να συμμαζέψει μερικές δουλειές του group και να τις ανεβάσει στην σελίδα του.
    http://meetyourhypnosis.blogspot.com/




         Γενικά δεν έχω και πολλά να θίξω για τον δίσκο, πέρα απ το γεγονός του οτι είναι ενα πανέμορφο χυμαδιό όσο και η μέρα μου τον τελευταίο καιρό και μ έχει βοηθήσει αρκετά μέσα στο όλο μπάχαλο.
    Αυτά πάνω κάτω. Ακούστε όσοι δεν έχετε ακούσει και νιώστε την αγνή μουσική χωρίς μέσα, χωρίς προλόγους και περιτυλίγματα.
    ΠΙΣΣ.
    ΔΠΘ - Αστικές Προβολές DOWNLOAD


    6 σχόλια:

    1. Ευχαριστω Πολυ....
      Ξερεις εσυ ;)

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. Γεια!
      Ημουνα στην ιδια φαση που περιγραφεις οταν βγηκε. Πρωτοετης κ εγω τοτε μου το εδωσε σε mp3 φιλος που σπουδασε Θεσαλλονικη και το ακουγαμε συνεχεια..Προσφατα το εβαλα ξανα απο το youtube κ ειδα οτι εχει εξτρα κομματια οπως λες και εσυ και επειδη εχω χασει τα mp3 που ακουγαμε τοτε μηπως εχεις και μπορεις να μου πεις το original tracklist?
      Δεν υπηρχαν τα
      Μαγος, Συντονησε Την Σκεψη Σου, Μια Για Την Ξεφτιλα, Εργα Τεχνης, Υπογειος Σταθμος ισως κ άλλα
      ομως δεν θυμαμαι την σειρα των αλλων κομματιων.
      Thanks
      io

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    4. Αφήστε ότι κάνετε! Αφήστε οικογένειες παιδιά σκυλιά γατιά και γυρίστε πίσω να σχολιάσετε το νέο EP του ΔΠΘ με τίτλο "κυνόδοντες".

      ΑπάντησηΔιαγραφή