• Neat Beats - Cosmic Surgery



    Ετος , ακανόνιστο - ακαθόριστο , δεν μας αφορά στην συγκεκριμένη περίπτωση .
    Το μονο σίγουρο είναι πως τη στιγμή που διαβάζεις αυτό το κείμενο βρίσκεσαι στο παρελθόν, κι εγω μασουλάω φύλλα δίνοντας σου αλλόκοτους χρησμούς. Βρισκόμασταν 3-4 άτομα σε μια ταβέρνα της Αντιόχειας , πίναμε μέχρι αηδίας χυμό αβοκάντο παγωμένο παρόλο το κρύο πίναμε παγωμένο χυμό.. Μπροστά ακριβώς 3 ακέφαλα ποντίκια, αρουραίοι βασικα.. απο αυτους τους 'υπογειους'- επικίνδυνοι αν δεν είσαι ευγενικός μαζι τους , γρατσουνούσαν σπασμοδικά δίχως να βγαίνει μελωδία τα κιτρινιασμένα γιουκαλίλι τους . Πάντα είναι της μόδας ο αρουραίος που δεν έχει κανέναν απο πάνω του, ουτε καν το ίδιο του το κεφάλι και το παμπάλαιο γιουκαλίλι , ο γιάπης εξάλλου έχει ξεπεραστεί εδω και αιώνες στην Αντιόχεια, σε σημείο μάλιστα να λιθοβολείται δημοσίως όπως κάναν πριν χιλιάδες χρόνια τους ευνουχισμένους πινγκουίνους στην αρχαία Μύκονο . Ορισμένα πράγματα δεν θα αλλάξουν ποτέ . Το καλτσόνε παραγεμισμένο με βότανα , το παγωμένο αβοκάντο ρέει αύθονο και εγω να σκέφτομαι πώς, ο άλλοτε''γιάπης δίχως μαρούλι στην τσέπη'' μετετράπει σε μια ανθρωπόμορφη γειτονιά όπως δηλώνει και ο ίδιος '' είμαι τόσο γειτονιά'' .
    Ακούγαμε τους αρουραίους με προσήλωση σαν υπνοτισμένοι οπαδοί κάποιου δικτάτορα που φτιάχνει βόμβες απο ανθρώπινο λίπος και ακούει στο όνομα Tyler Durden . Ενω ολα φαινομενικά δείχνανε να κυλάν ρολόι, ξάφνου σκάει απ'το πουθενά 4ος αρουραίος , κελεμπία απο πάνω και σαγιονάρες Circa απο κάτω . ''Στη Δαμασκό το κρατάμε ανάποδα το γιουκαλίλι και συνήθως παίζουμε με δοξάρι'' , ειπε δυνατά και άρχισε να μασουλάει ενα παραγεμισμένο καλτσόνε . Παίρνει θέση και αρχίζει να γρατσουνάει σαν επιληπτικός το γιουκαλίλι βγάζοντας ήχο σε συχνότητες καινούριες για τ'αυτιά μας αλλά ταυτόχρονα τόσο οικείες . Τι θέλω να πω ; θελω να πω πως αυτό που είχαμε ως δεδομένο , την άποψή μας δηλαδη για το γιουκαλίλι , την γκρέμισε μεσα σε λίγα δευτερόλεπτα ένας αρουραίος απο την Δαμασκό . Ενα γιουκαλίλι δεν είναι μόνο όπως έχουμε συνηθίσει να το ακούμε εμείς .

    Το όνομά του Alvin Fenne , γνωστός όμως ως Neat Beats . Καταγωγή San Diego ή αν σε φτιάχνει , Δαμασκός . Γουστάρει και αυτός ο,τι και εσύ , το all time classic ''γιουκαλίλι'' μόνο που το έχει διανθίσει με στοιχεία και τεχνικές απο διάφορα άλλα ''όργανα'' . Το Cosmic Surgery βγήκε το 2011 , δίσκος πολύπλευρος αλλα με βασικό συστατικό το γιουκαλίλι , το οποίο οργιάζει στα χέρια του , μεταλλάσσεται απο boom bap & trip-hop σε glitch-hop ,8bit, electro , experimental κ.ά. τα οποία θα ανακαλύψεις αν ακούσεις τον δίσκο , μην τα αποκαλύπτουμε και ολα μεσιέ μου . Ηχοι , samples/stabs , drumloops , ολα αλλάζουν απο κομμάτι σε κομμάτι, δείχνοντας τις ικανότητες & το ταλέντο του αρουραίου απο τη Δαμασκό . Πολύ chopping στα μπίτια , πολλές ατμόσφαιρες , χαοτικές αλλαγές , γενικα ενα πείραμα
    hiphop με electro , ίσως μοιάζει κάπως και με Flyin Lotus , ίσως οχι , δεν ξέρω/δεν ειμαι φαν του Flying Lotus , είμαι φαν της μουσικής σκηνής του San Diego και καλα θα κάνετε να τους ψάξετε τους τυπάδες που κρατάν απο κει , έχουν να πουν παρα πολλά . Οταν άκουγα το δίσκο ένιωθα πως άκουγα τους γαλατσιώτες των 90ς σε πιο εκλεπτυσμένη & εξελιγμένη μορφη , δε ξέρω αν με νιώθεις . Την oldschoolιά με το σύγχρονο , πειραματισμός με βάση το παλιο καλο γιουκαλίλι ψηλέ , μιλάμε για την Αντιόχεια του 3124 μ.Χ.

    13 κομμάτια , ουτε λίγα ούτε πολλά , όσα πρέπει να είναι βασικά , αν λάβεις υπόψιν το γεγονός οτι δεν είναι προχειράντζα ο δίσκος αλλα επαγγελματισμός απ'την αρχη μεχρι και τέλος . Ετσι λίγο γκραφίτι , λίγο 8μπιτο βίντεογκέημ , σεξ , ατμόσφαιρες ,λίγο τζαζ πάνω σε ενα υπεργαλαξιακό μουσικόχρωμα , πιάνεις ; ελπίζω . Δυνατό beat tape απο δυνατό beatmaker που ξεφεύγει απο τον κλασσικό χιπχοπ ήχο , όσοι γουστάρετε το συγκεκριμένο είδος κατεβάστε/αγοράστε δίχως δεύτερη σκέψη . Εξωφυλλάρα σε φάση κοσμικής χειρουργικής επέμβασης με θύμα μια γυναίκα , τόσο μπροστά γαμώγα-γα . Cosmic Surgery (2011) απο την San Diego σκηνη που εδω και χρόνια ακούτε πόσο γαμιόντας το πάει το θεμα πείραμα . Ελπίζω να έπεισα , να γοήτευσα και να πρόσβαλα όσο πιο διακριτικά γινόταν τον άλλοτε '' γιάπη δίχως μαρούλι στην τσέπη''.
    ΜΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΩ
    ΥΟΥΟΥΟ ΥΟ ΥΟ...και link για τους πειρατές και για αυτους που αγοράζουν αφού παρουν πρώτα τα χαμπάρια τους , τα κοσμικά φιλιά απο την Αντιόχεια του 3124 μ.Χ. Ωραίο το πείραμα αλλα η σαπίλα των 90ς απο γαλάτσι σίτι ειδικά δεν ξεπερνιέται , καποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτε . Lo fi- youtube των 240p - Boom Bap & Glitch-Hop .
    Τα πάντα ολα , ολα μεσ'το πρόγραμμα είναι .

    Γεια σου ρε μούτρο
    http://www.mediafire.com/?609dj23joj0433n -Neat Beats_Cosmic Surgery_2011


    6 σχόλια:

    1. Άχρηστε βρωμοχίππυ, 2 φορες προσπάθησα να το κατεβάσω από το κωλολίνκ σου και τις 2 φορές κόλλησε κάπου στο 15%. Ξέρω ότι δεν φταις αλλά κάποιον πρέπει να βρίσω γι'αυτό.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. κομπλέ είναι το λινκ ρε κούκλε
      το τσέκαρα μόλις τώρα και κατέβηκε μια χαρα

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. Αφηρημένος, αλλόκοτος και φρικαρισμένος.
      Ωραίο άρθρο και έχω αρχίσει ήδη να ακούω.
      Επιβεβαιώνω τα λεγόμενά σου.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    4. και οι ιποπόταμοι έβρασαν στις γούρνες τους...
      Μπιλάκο αγόρινα μου, μην δω και για υποτιθέμενους γιατρούς και γραφομηχανές που βγάζουν κωλοτρυπίδια και λέν τα δικά τους. Έχω ένα φίλο που πάμε συχνά πυκνά ναβαρίνου για καραμέλες, μην γίνουν 2 σε παρακαλώ....;(
      Το cd τελικά απο αύριο, φιλιά στα ζαφειρένια σου μαλλιά. Με αγάπη κίκι

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    5. Χαμενη λιγο νιωθω αλλα θα τα καταφερω .το πιστευω . το κατεβαζω τωρα .κισιζζ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    6. ο πρωτος κερδιζει χυμο αβοκαντο , ο τελευταιος θα εχει την υποχρεωση να κρατησει την πολη μας βρώμικη

      Κατεβάστε και μην στηρίξετε τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη , τρωει τα φραγκα του σε νοθευμένες καραμέλες

      ΑπάντησηΔιαγραφή