• ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ “RNS” : ΕΙΣΑΓΩΓΗ





    ΤΣΑ!


    Κωλοτσεπιτες και Κωλοτσεπιτησσες, ειμαι το δωρακι σας για την χρονια που θα μπει.

    Και δεν σας χαλασε κι'ολας κουφάλες. Ήρθα να φέρω τον αέρα της ανανέωσης και της φρεσκάδας, καθώς θα σας τροφοδοτήσω με γνώσεις για τουλάχιστον ενα χρόνο (ΓΙΟΥΠΙ!)
    Βλεπεις φιλε αναγνωστη, αυτο το blog κατα κυριο λογο ειναι λατρης της -πανω απ'ολα- τεχνης, της καλλιτεχνικης φυσης και οτι εχει να κανει με την εμπνευση του ανθρωπου και την ιδιεταιρη αναγκη του να την εξωτερικευει και να την εκφραζει. Τωρα αν αυτο θα λεγεται “θεατρο”, “Μουσικη”, “ποιηση” ή ακομα και γαμημενο “Ζογκλεριλικι σε ξεχασμενη παραλια της Σαμοθρακης“, εχει μηδαμινη σημασια.
    Αυτο που εχει σημασια φιλε αναγνωστη, ειναι η αποτελεσματικη μεταβιβαση απο τον πομπο στον δεκτη, δηλαδη του καλλιτεχνη στον Θεατη/Ακροατη/Αναγνωστη/Χιππη.
    Αποτελεσματικη μεταβιβαση δεν ειναι μονο οταν ο καλλιτεχνης σου εχει περασει μυνηματα που ο ιδιος ηθελε, αλλα οταν σου εχει περασει πραγματα που δεν ειχε φανταστει καν.
    Γιατι οπως ενα σε βιβλιο, ο συγγραφεας γραφει οπως τα φανταζεται αυτος, ομως η μορφη και η ιδιοτητα του βιβλιου σου δινει την επιλογη να πλασεις με την φαντασια σου τα οσα διαδραματιζονται. Μα με το που βγει το αντίστοιχο βιβλίο σε ταινια, απλα ο καθε τσομπάνος σπιλμπεργκ περνει ενα machinegun και σου γαμαει το χριστο.
    Καπως ετσι ειναι και η Μουσικη φιλε μου. Και ιδιεταιρα στη rap μουσικη που ο “Καλλητεχνης” ειναι και αυτος που απαγγελει κατι που ο ιδιος εζησε (?) και αργοτερα εγραψε (?), ο εγκεφαλος σου πλαθει μια εικονα για τον ιδιο αναλογα με τα λεγομενα του, την φωνη του αλλα και με τον τροπο που τα παρουσιαζει.
    Οι καλλιτέχνες του δρομου (MC's) εχουν μια ταση να βγαζουν μια πτυχη του εαυτου τους που, καποιες φορες ειναι αληθινη και καποιες αλλες περα για περα ψευτικη και δεν αντικατοπτριζει την εικονα τους. Who cares? Περασαν απο τα αφτια μας ατομα που νομιζαμε πως ειναι κατι σαν μιξη Κοναν-φρεντυ κρουγκερ και λυσσασμενου ντοπερμαν και τελικα ηταν ο φιλτατος ΓΕΛΩΣ


    (Ναι ρε μουνί, αυτος ο βαρετός απο την Σκοτεινη Πλευρα)

    Οκ, μπορω να πω πως μου εχει λειψει η φανταστικη εικονα που ειχα για τον ΓΕΛΩ. Ασχετο.
    Οπως και να΄χει, στην αγαπημενη μας μουσικη δεκαετια των 90's περασαν πολλα σχηματα που μας βαζανε εικονες “πολεμιστων uruk hai με τεχνικες jedi”© οπως οι Terror X Crew (Τζακ αντεροβγαλτες αλλα τελικα 2 καραφλοι με μαγαζι που πουλαει χεπχαπ ακσεσορις με υπαλληλο τον ντασκ), οι Ζωντανο
    ι Νεκροι (Διαλεχτοι ενας και ενας απο το διαολο αλλα τελικα εχουν σγουακ σταηλ με κορονες στεματα και θρονους μεσα στα κλαμπς) και φυσικα οι Αλφα Γαμα. (με τον ΓΕΛΩ)
    Αααααυτα ηταν χρονια κολλητε. Ομως ο κοσμος ειχε αρχησει να αντιλαμβανεται πως κατι βρωμαει. Πως κατι δεν παει καλα βρε αδερφε.
    Οκ.
    “Θελουμε κατι νεο” ελεγαν ολοι απο μεσα τους ενω ακουγανε repeat τον Μεγαλο Ηρωα για 19 φορα. Την ιδια μερα.
    Και τοτε....
    BOOM! BAM! ΠΟΙΟΣ? ΠΟΙΟΣ?

    Tελη των 90's μπηκε σφηνα μια παρεα ανθρωπων που δεν ειχαν ιδεα τοτε οτι στο αμμεσο μελλον θα βαλουν το δικο τους στιγμα στο Χιπχοπ κινημα και δεν θα ειναι απλα ενα απλο συγκροτιμα αλλα ενα ιδεολογικο αρμα μαχης.
    Αποτελουμενοι αρχικα απο τον SuperMe και τον Dj Coyote oι οποιοι μια νυχτα πινανε αλμπανες πριν πανε για περπατημα σε ενα παγκακι στο χαλανδρι, ξαφνικα φαγανε φλασια οπως ο νευτωνας κατω απο το δεντρο και μεσα στη μαστουρα τους ειπαν “AS KANOUME ENA HIPHOP SUGKROTIMA”. Thank God.
    Aπο εκει και επειτα οι “πυλες της κολασεως” ανοιξαν διαπλατα κατα καιρους για ραππερς οι οποιοι ηταν <<ικανοι>>να ειναι mc's της ιδιας ποιοτητας αλλα και της ιδιας φιλοσοφιας:Να ειναι οι χειροτεροι μαδαφακαριοληδες που εχεις ακουσει ποτε.


    Buffalo Bill
    Debate
    Ripu
    Τιμωρος
    Αδέσποτο
    Detro
    Pero
    Zara lee
    Κανονας
    Δ.Π.Θ

    και σαντομας, ειναι οι Official RNS mc's με τον Dj Xquze να ειναι ο επιτιμος disc jockey τους (αφου ο coyote πηρε τον πουλο eventually, για λογους που ο juri δεν μας εχει εξηγησει ακομα)
    Που ειχα μεινει; Α ναι.








    TA DA!

    Οι RNS.
    12 Mc's, 12 διαφορετικοι χαρακτηρες, 12 Ιστοριες παρανοιας οι οποιες θα μας κάνουν παρέα κατα τη διάρκεια του 2012.
    Μια καθε μηνα. Σαν τευχος ντεαγκοστινι.
    Μονο που αντι για αποληθωμενη κουραδα καποιου μαμουθ, θα εχει ενα κομματι απο την ιδεολογία που περιβάλλει το RNS κίνημα. Και μαζι, βημα-βημα, στρατα-στρατουλα, κου-πε-πε, θα παμε βαθια στην σκοτεινη πλευρα αυτης της ιδεολογιας που δεν μπορει να διακριθει με μια απλη, φευγαλεα “ακουστικη ματια”.
    Οπως θα αντιληφθεις φιλε αναγνωστη κατα την παροδο του χρονου, μεσα απο τα επομενα αρθρα:




    ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝ' ΜΑΣΩΝΟΙ





    Ω ναι...Ετσι ο μοναδικος τροπος για να επιβιωσει το συγκροτημα-ιδεολογια ειναι να γινει μια ομαδα που περναει υποσυνιδητα μηνυματα μεσα απο τα κομματια της ωστε να προσελκυσει ατομα τα οποια ειναι
    ΚΟΜΜΑΝΤΟΣ ΜΕ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΡΙΟ να παρουν τα χαμπαρια τους και να ταχτουν υπερ της ομαδας σε υπερφυσικα γαμωγα καταστασεις οπως την Δευτερα παρουσια, την ηλεκτρονικη ταυτοτητα μικρο-τσιπ, Κυβερνηση του ΚΚΕ, να βγει ο Μικρος και Μπερδεμενος για μπυρα κ.τ.λ.
    Θα μαθουμε και την πιο κρυφη πτυχη του καθε ενος μελους της περιφημης “Ομαδας Χ”
    Τι εκπροσωπει ο καθενας, τους προβληματισμους του αλλα και τον τροπο που επιλεγει να τους διατυπωσει στο μικροφωνο ή...στον φακο.

    “Ομαδα Χ” λοιπον και λεξεις οπως “ΤΟΓΚΑ”, “ΓΑΜΩΓΑ”, “ΤΕΛΕΜΕΣ”, “PISS”, “ΒΡΥΧΥΘΜΟΣ” “ΒΑΣΣΙΛΙΚΟ ΝΤΑΛΑΒΕΡΙ”, “ΛΕΛΟΣ (ΡΟΒΕΡ)” και πολλες αλλες θα επεξηγηθουν με ακριβεια καρδιακου χειρουργου οπως επισης ριμες και εννοιες θα περασουν απο κοσκινο ωστε να παρεις τα χαμπαρια σου. Γιατι φιλε μου οπως θα μαθεις:


    ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝΕ ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ


    Ω, ναι (ναι,ναι)
    Ερευνες σε πανεπιστήμια σε ολο τον κόσμο εχουν δείξει οτι για να κάνεις “το καυλί σου χτένα” πρέπει να περάσει τουλάχιστον ενας μήνας αναμονής. Γιαυτο το λογο αλλα και για την αριθμολαγνια που γουσταρει ο ψαγμενος αναγνωστης, το πρωτο μερος θα ΣΚΑ ΣΚΑ σκασει στη μαπα σου στις 12-1-12. Το νου!









    ΠΙΣΣ
    Ο Τρελος του Χωριου, 12-12-11

    Next Post: Τιμωρός

    Υ.Γ: Οι RNS ηταν, ειναι και θα ειναι 11. ΚΑΝΕΙΣ δεν μπαινει. ΚΑΝΕΙΣ δεν βγαινει.

    6 σχόλια:

    1. Πνευματική καταιγίδα φίλε μου. Δεν έχω κάτι να πω, παρά μόνο "Καλή δουλειά".

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Από την ανώτατη διοίκηση σας μεταφέρουμε την απόλυτη ικανοποίηση μας από την επιλογή του νέου προσωπικού του blog, και έχετε την απόλυτη εμπιστοσύνη μας ώστε να πράξετε ανάλογα και τους υπόλοιπους μήνες. Περιμένουμε με τα πουλιά στα χέρια.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. ανανέωση τόσο σε ύφος όσο και σε πνεύμα, προτιμήσεις.
      Χαίρομαι για το νέο μέλος και οφείλω να ομολογήσω πως ήσουν άψογος...

      ps. Μην ξαναδώ μεγάλα κενά στις παραγράφους, θα πέσουν κεφάλια.

      ΑπάντησηΔιαγραφή