• ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ RNS: ΑΔΕΣΠΟΤΟ




    Μια Serkova που δεν τελειωνει, σπιτικη -απο τα χερακια μου- λεμονάδα και δυο παγάκια είναι μια εικόνα που αν μη τι άλλο την έχω ξαναδεί. Παρ'όλα αυτα όμως, ο χώρος γύρω μου ειναι εντελώς πρωτόγνωρος και διαφορετικός από τον συνηθισμένο που καθόμουν και σου έγραφα όλο αυτό τον καιρό. Πίνω δυο δειλες γουλιές καθ'οτι δεν είμαι φαν της βότκας εμπορίου (ακόμα μου χρωστάς την сделано в Санкт-Петербу́рг. Ξέρεις εσύ.) μπας και νιώσω οικεία με το καινουριο περιβάλλον που θα ζω από εδώ και πέρα. Είναι δύσκολοι οι καιροί να μετακομίσεις, τι ψάχνεις; Εδω που τα λέμε ειναι δύσκολοι οι καιροί για το οτιδήποτε, αλλά δεν θα σε ζαλίσω για το πόσο πολύ μισώ το καλοκαίρι. Ακόμα.

    Όλα αλλάζουν φίλε αναγνώστη και τίποτα δεν μένει ίδιο όσο και να παλεύεις με νύχια και με δόντια για να το κρατήσεις ιδιο. Τα παντα αλλαζουν. Οι συνήθειες σου, τα "πιστευω" σου, ο τροπος σκεψης σου, τα άτομα γυρω σου. Δεν υπαρχει αυτο που λεμε "Απο την μια μερα στην αλλη" υπάρχει μονο το "Απλα, εφτασε η στιγμη". Και εδω που το ψευτο-φιλοσοφώ, ολα αλλαζουν, το σπίτι μου θα έμενε ιδιο; Οχι βέβαια.
    Μια απο τις πιο δύσκολες εβδομάδες του χρόνου -ψυχικά και σωματικά- καλούμαι να ανταπέξελθω στα πάντα με βαθμό απόδοσης 100% και ολα αυτα με εξωτερικη θερμοκρασια υπο σκιά στους 38° βαθμούς Κελσίου και τα καταφέρνω, (ναι ναι) νομιζω είμαι σε καλό. Eχω συμμαζέψει το νέο μου σπίτι σε επιπεδα τοσο αποδεκτα που μεχρι και εξωτερική έφοδος τύπου ΔΕΑ Αμανατίδης να σκάσει σπίτι μου για επιθεώρηση, θα φυγει με το προβλεπόμενο χαμόγελο ικανοποίησης στα χείλη.

    Που λες είμαστε στην μέση της πιο μισητής μου εποχής, το καλοκαιρι. Μια εποχη που δεν μπορείς να κανείς τιποτα χωρίς πριν ή μετά να αισθανθείς καθυστερημένος χιμπατζής.
    Τρως; Σκας απο τον ιδρωτα. ΟΥ!-ΟΥ!-ΟΥ!
    Πας μετα το φαγητο για Νο2; Σκας από τον ιδρώτα.OY!-OY!-OY!
    Κάνεις μπανιο γιατι σιχαίνεσαι τον εαυτο σου διοτι βρωμας ιδρώτα και σκατα; Βγαινεις εξω και ξανα ιδρώνεις.
    Τωρα θα πεις, "ΝΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΗ"
    Ναι ε; Εσυ δεν ησουν ρε χιππη/χιππισσα που δεν εβλεπες να ερθει η ωρα για να ερθει "το καλοκαιράκι"; Ρούφα τρία και την κοιλια σου μεσα γιατι ειναι μεγαλυτερη απο του Κοκε και του Ραπτόπουλου, βρωμοκώλη/α.

    Χιμπατζήδες φιλέ. Σε όλα. Συνήθως αυτοί που "καίγονται" να έρθει το καλοκαίρι (πέρα από τα άτομα που δουλεύουν ολο το χρόνο και περιμένουν να ερθει ο Αύγουστος. Αλλά και πάλι, πόσοι είναι αυτοί;) ειναι συνήθως αργόσχολοι, βαρετοί και άχυτοι. Χιμπατζήδες δηλαδή. Σε ενθουσιασμό, σε κινήσεις, σε σκέψη. Σε ολα.
    Για αρχή, υπάρχουν οι χιμπατζοκάγκουρες, που βρίσκουν την θεόσταλτη ευκαιρία να δούνε γκομενα κυριολεκτικά απο απόσταση αναπνοής με μαγιο, κατι που ένα χρόνο δεν τους το επέτρεπε το youjizz ή το youporn. Αυτοί είναι τοσο βαρετοί και προβλέψιμοι σε καθημερινή βάση που κάνουν την διαδρομή σαλόνι-ψυγείο να φαντάζει μπάντζι-τζάμπινγκ. Αλλα αυτη η κατηγορία δεν είναι το θέμα μας αυτή τη στιγμή. Γιατί το θέμα μας είναι η μάστιγα που ακούει στο όνομα "χιππης"






    Τη  σιχαμερή αυτη ράτσα την  πετυχαίνεις στα "γρασίδια" στα "βραχάκια" η οπουδήποτε μακριά από την "ζούγκλα της πόλης" οπως συνηθίζουν να λένε. Στην πραγματικότητα ομως, αυτα βρίσκονται -μέσα στην πόλη- σε κανα πάρκο που αράζουν αλβανοι παππούδες που παιζουν μπαρμπούτι ή δίπλα απο κανενα συντριβάνι.  Τους αναγνωρίζεις από τον κώδικα ενδυμασίας (Dress Code) και τον τροπο οργάνωσης (Formation). ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν δεν το γκρουπ που θα συναντησεις δεν σχηματιζει κυκλο και δεν υπάρχει -τουλάχιστον- ένας με μια ακουστική κιθάρα το πιο πιθανό είναι να είναι ασφαλίτες, ή ο ετζε που μαζεψε στο παρκάκι απλούς φορουμίτες και τους αφηγείται ιστορίες για το πως κατάφερε να μαζέψει οοοοοοοοοοοοόλα αυτά τα ακυκλοφόρητα κομμάτια και CD's απο τους φίλους ραππαδες του.
    Περα απο την αισχρη μουσικη που ακούει στο όνομα ρέγγε οι χίππηδες ΑΓΑΠΑΝΕ οσο τιποτε αλλο το χασις. Ειναι η πρωτη σκεψη τους το πρωι και η τελευταία το βραδυ. Και οχι με την έννοια του σκληρού Rapper και της σχέσης του με το χασίς.

    Η αγάπη του χιππη για το χασις ακούγεται κάπως έτσι:








    Είναι ο ορισμός του παραδόξου οτι ο "Στρατής" κατά κόσμων "Αδέσποτο" είναι από τα πιο παλιά μελή του Αθηναϊκού Hardcore Rap Group που ακούει στο όνομα RNS. Ενας hardcore χιππης με συγκρότημα ονόματος  GanjaRocks παντα παρών σε κάθε legalize, μέσα σε ένα hardcore crew δεν ειναι και το πιο συχνό φαινόμενο, παρ'ολα αυτα, ο Στρατής με τον τρόπο του τοσα χρονιά εχει καταφερει να κλεψει ενα πολυ καλό ποσοστο ακροατών απο τους λοκομόντο.
    Ο αυτοαποκαλούμενος  "Πωρωμένος χασικλής" Στρατής, εχει μεγαλο ποσοστο συμμετοχών στο τάγμα κατι που κάνει τους φίλους του "Αδέσποτου" να φουσκώνουν απο υπερηφάνεια. Ενα απο τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια του ειναι το "Βλάκα, Βλάκα"  και το κοινό του με όλα τα χιτακια απο τα "Παρατράγουδα" της Πάνιας ειναι οτι το συγκεκριμένο κομμάτι ειναι original made by karvelas. Απολαύστε το:




    Ο Χιππισμος στο απόγειο του, πολλοί θα το χαρακτήριζαν σαν τον υπνο του "Αδεσποτου" και δεν θα ειχαν και αδικο. Ομως η εικονα του τυπου με το πολύχρωμο ψαράδικο παντελόνι, τους 3 τονους χαϊμαλιά στα χέρια του και τα 5 μπαλάκια juggling που κάνει το "κομμάτι του", έρχεται με αυτό εδώ το κουπλε:

     







    Πρώτος και καλύτερος, ο Ripu. Δεν χρειάζεται να πω κατί άλλο πιστεύω.
    Δεύτερος ο ΚΑΝΟΝΑΣ. Γνωστό στυλ "αφήγησης" και χρωματισμός φωνής. Πάντα σε φάση Διάολος.
    Τρίτος ο Detro. Αναμφισβήτητα από τις πιο aggresive φωνές στην Ελλάδα, ενα επίπεδο μονός του.
    Και...ΤΣΟΥΠ! O Αδεσποτος.

    Γενικώς, εχει τύχει να τον δω αρκετές φορές σε λαηβς άλλα και στον δρομο που μια μερα κόντεψα να τον τρακάρω με το αμάξι γιατι πετάχτηκε κυριολεκτικά απο το πουθενά και μου φαίνεται καλό τυπακι μέσα στις άκρες. Το ραπ του όμως δεν μπορώ να το χωνέψω. Εκτός από αυτό το κομμάτι που θα κλείσω τα του Αδέσποτου.



    Κουπλεδάρα αναμενόμενη απο τον αρχηγο των Decepticons, SUPREME και ανω επιπεδο για τα στάνταρτς του Αδέσποτου.

    Αυτα τα λιγα για τον Στρατη.


    Και τωρα, αυτο που περιμενατε τοσο καιρο και κανατε τα πουλια σας σφεντοντες.

                   ΤΑΡΑΤΑΤΖΟΥΜ-ΤΑΡΑΤΑΤΖΟΥΜ!!                           

                              | ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ |



    1. Κοζάρω/Κοζάρεις.

      Η λέξεις Κοζαρω/Κοζαρεις έχουν διπλες έννοιες. Αρχικά χρησιμοποιούμε την λέξη Κοζάρω/Κοζάρεις για να δείξουμε κατι συγκεκριμένο. Πχ:

      "Πσσσ, κοζάρεις κωλαράκι;;"  

      Μπορείς να πεις στην παραλία για να δείξεις στον συνομιλητή σου ότι δεν είσαι χιμπατζοκάγκουρας ;)

      Η δεύτερη έννοια έχει ακρως επικοινωνιακό 
      σκοπό καθώς την χρησιμοποιούμε υπό μορφή ερώτησης για να ρωτήσουμε τον συνομιλητή μας αν κατάλαβε αυτο του είπαμε/ρωτήσαμε. Πχ:

      "Εαν δεν φερουμε ρευστό στο σπίτι θα μας πουνε απαραδέκτους αδερφέ μου. Κοζάρεις;"
    2. Για Καπλα

      Η φράση "Για καπλά" στην ουσία δεν είναι παρά μια παραλλαγή της φράσης "Για πλάκα" αλλά στο "ποδανό" slang. Χρησιμοποιούμε την φραση για να δείξουμε υπερβολική άνεση και αυτοπεποίθηση καθώς και οτι η απλη φράση ειναι πολυ απλή για εμάς. Πχ:

      "Το΄χω φίλε, άστο. Για Καπλά"




    Αυτά τα λίγα από εμένα αγαπούλες μου, καλά μπάνια και φιλιά στα μαυρισμένα σας κωλιά.

    Ο Τρελός του Χωριού. 















    6 σχόλια:

    1. Μικρό σήμερα λόγω "ζέστας" ε; мотхерфуцкер

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Αναλαφρο σαν ροδακινο, οχι βαρυ σαν ενα κουβα Νουτελα.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. Πολύ ωραίο άρθρο, αλλά δεν είσαι στα φόρτε σου συνάδελφε, αν κρίνουμε από προηγούμενα άρθρα σου. Δεν ξέρω, κάτι μου λείπει, ένα κλικ, κάτι που αδυνατώ να καταλάβω. Αν δεν σε ήξερα και δεν ήξερα τι μπορείς να γράψεις, θα έλεγα ότι είναι ατόφιο διαμάντι χωμένο στα βάθη της Γης κάπου σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων από τον πυρήνα, όμως αφού ξέρω τι κάνεις και τι ράνεις γιατί εσύ μαλακισμένη μπορεί να θέλεις να πεθάνεις, λέω "απλώς καλό".

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    4. Πλήρως απολαυστικό το άρθρο φίλε μου. Προσωπικά συμφωνώ με όλα τα παραπάνω, αλλά θα ήθελα και την τοποθέτηση του sound engineer "Q", να δούμε το χίππικο σκεπτικό για το αδέσποτο και το καλοκαίρι εκ των έσω. Τα φιλιά μου.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    5. και εγω τους μισω γιατι γαμανε πιο πολυ απο μενα.
      ζηλευω.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    6. χιπισμος και θαλασσινο αλατι πανω στα ξαφρισμενα κορμια ομορφων νεων . Μαγευτικός και γλαφυρός γκατζόλης για αλλη μια φορά . Ο τζίμποου έχει ενα ποιντ . Φιλιά απο το ευλογημένο νησί των λεμούριων αστών . Προσπέριτι mangz , blessings

      ΑπάντησηΔιαγραφή