• Quantic Soul Orchestra - Tropidelico



          Τι είναι χειρότερο,τι είναι καλύτερο.. Να φοράς μπλουζάκι των 5 ευρώ με στάμπα ICED EARTH και κάθε Σάββατο να πίνεις ουισκάκι(και οχι ΜΠΥΡΑ) σε διάφορα τσιμπουκομάγαζα οπως μπουζούκια ή να το παίζεις πιστός οπαδός-πρόβατο-τραγί ακολουθόντας τις νορμες που σου επιβάλλει η εκάστοτε ΦΑΣΗ όπως αλογοουρά, χαλκάδες, σωλήνας ή φαρδυά, Dc σκειτάδικο αντίστοιχα. Θα σε γελάσω αν μου κάνεις αυτη την ερώτηση,δεν υπάρχει απάντηση κατ'εμε φιλοC. Χαμαιλεοντες, απο τη φύση τους κυκλοθυμικοί,αναλογα με την διάθεση μεταλλάσονται οι άνθρωποι απο απογονοι του αυστραλοπιθηκου σε γκλαμουράτους γιάπηδες... και το αντίστροφο.Θέλω να πω οτι,ναι ισως ακους και ακουω σκληρα ραπς, μεταλα, ιλεκτρονιλες ΑΛΛΑ έρχεται αυτη η στιγμή που όσο αυστραλοπίθηκος και να είσαι..όσο σκληρός μπαχαλάκιας του Αρη και να είσαι..μεταλάσεσαι σε κατι αγνό,γλυκο και αβουλο..ενα ον το οποιο την βλέπει αλλιώς,απελευθερωμένο απο σκέψεις και ενδοιασμούς φίλε μου.ΣΕ ΦΑΣΗ ΜΠΟΜΠΑ .Παντα,αν οχι παντα,τις πιο πολλές φορές λιώνω μουσικές που προβάλλουν τον ανθρώπινο εξευτελισμό,και νιώθω καλα σαν απόγονος αυστραλοπίθηκου που είμαι:)..θόρυβοι-παράσιτα μπλεγμένα με ήχους κρουστών και πολλές φορές ρεμάλια(με την καλη ένοια)να εξιστορούν ιστορίες της πτώσης, της μέθης, της γκρίζας πολιτείας..ενα παρακμιακό συνοθύλευμα που παρ'όλα αυτα με γοητέυει ακομα, οχι μόνο εμενα αλλα και άλλους..ίσως παραείμαστε ρεαλιστές γαμώγα. Ε αυτο ειναι το μουσικό πέπλο που σκεπάζει τα ηχεία του σπιτιού μου και κατεπέκτασιν των αυτιών μου.
       
          Ερχεται όμως η στιγμή που θα πάω για καφέ. Θα αναφερθώ στη Ρόδο και συγκεκριμένα στο παραδοσιακό-καφενείο οπως θελει να αυτοαποκαλείται η ''Μέθεξη''. Πρωι-απογευμα-βραδυ και ειδικά το καλοκαίρι το μόνο πράγμα που ακούς ειναι λατιν, τζαζ και ρετρο μουσικές απο άλλη εποχή..καμια σχέση με το καταραμένο πέπλο που περιεγραφα τοση ωρα. Η φάση ειναι οτι γουστάρω. Γουστάρω αυτη την αλλαγή και νιώθω ελαφρύς όποτε αράζω με τις ώρες στην Μέθεξη και πίνω φραπέδες, οι οποίοι σιγα σιγα με την ανανέωση μεταλάσονται σε ενα είδος τσαγιού(εμφανισιακά μιλώντας πάντα). Προσέξατε την λέξη; Αν οχι την ξαναλέω..ΕΛΑΦΡΥΣ.Καπως ετσι νιώθω και εγω και όλοι πιστέυω οταν ακούνε εύθυμα κλαμπατσίμπαλα,νέγρους να σολάρουν σε πιανάκια,σαξόφωνα και να τραγουδάν με πανέμορφα τρεμουλα στην φωνή(προς θεου δεν αναφέρομαι στο autotune μαλάκες μην τυχόν και σας πέρασε απτο μυαλό,nigga please). Γιαυτο φτιάχτηκαν οι νότες,ειναι πολλές και παίζονται διαφορετικα ανάλογα το τι θες να περάσεις στο αυτι του αλλουνου και τι θες να νιώσει.. Νότες, όργανα, φωνές ολα συνδιάζονται για να σου αλλάξουν την διάθεση.

          Τέλος εξεταστικής,αποτυχία αλλα ταυτόχρονα και ενα ψυχολογικό βάρος φεύγει απο πανω μου γιατί τα έξυνα αλλα καπου μέσα μου είχα ενοχές..τώρα τα ξύνω δίχως την παραμικρή ενοχή και χορέυω ολόγυμνος στην ναυαρίνου χτυπώντας ταμ-ταμ,πουλώντας nike με αεροσόλα σε εξευτελιστική τιμή. Στροφή απότομη στην διάθεση ετσι παρ'όλη την αποτυχία,φαντάσου βλάκας...Ανοίγω ενα πρωινό το pc και βάζω ωραία τριπ χοπ με τζαζιες απο nightmares on wax..καιρό είχα να ακούσω τετοιες μουσικούλες και γούσταρα.Ανοίγω youtube αποφασισμένος να βρω καινούρια ακούσματα τα οποία θα ταίριαζαν στην περίπτωση.Κλικ απο δω,κλικ απο κει, τελικά γούρλωσα μάτια και αυτιά και ενα αυθόρμυτο χαμόγελο σχηματίστηκε στην αγουροξυπνημένη μάπα μου. Ακουγα jazz,αλλα funky φάση..παιγμένη τέλεια,τόσο τέλεια που εκανα εναν ολόγλυκο φραπέ,άναψα τσιγάρο και ξεκίνησα το downloading : ) χιχιχι.
    Αλλόκοτο το κωλότσεπα,αλλόκοτο και το άρθρο που διαβάζεις φίλε,ετσι για να την πάθεις και να μάθεις όπως προείπε ενας μεγιστάνας του ελληνόφωνου ραπ. Εεε μήπως κούρασα;μήπως πρέπει να πάω στο ζουμί ρε; Πρέπει,γιαυτο και σας το πετάω ετσι στεγνά:
    Quantic Soul Orchestra.Μικροι και μεγάλοι αυστραλοπίθηκοι κάντε μία πάυση απο το σκληροπυρηνικό ραπ που ακούτε και δείτε την αλλιώς,αν όχι τώρα..αυριο μεθαύριο,όποτε εχετε όρεξη να νιώσετε ελαφριοί,ειρηνικοί. Πιο gay πεθαίνω το ξέρω αλλά στα αρχίδια μου ρε συνεχίζω.Quantic Soul Orchestra,ενα live band project του Dj Will Holland γνωστός και ως Quantic.Σαν beatmaker μου θυμίζει πολυ τον Bonobo,αλλα σε πιο minimal ύφος.Τεσπα,αυτος ειναι το μυαλο πισω απο την μπάντα που δημιούργησε το 2001..και είναι ακόμα ενεργή.Soul Orchestra ενα και το αυτο,μια μπάντα-ορχήστρα που παιζει τζαζ και ο,τι άλλο μπορει να σταθει στο πλάι της τζαζ μουσικής.Το δισκάκι που θα 'παρουσιάσω' και το οποίο συνιστώ σαν πρώτο ακουσμα ετσι για να πάρετε μια γεύση και να καταλάβετε τι παίζει με τους τύπους ειναι το Tropidelico,εν έτη 2007.Πολλοί μουσικοί στο πλάι του Quantic ,πολλοί και διαφορετικοί σε κάθε δίσκο ετσι για να γεμίζει το αυτί το οποίο σε αρκετές περιπτώσεις εχει μάθει να ξεχωρίζει μια 1 μπότα και 1 ταμπούρο,τσόφλια.

          12 κομμάτια,μέσες άκρες στο ίδιο ύφος όλα με 3 απο αυτά να έχουν φωνητικά.Οσοι απο εσάς είδαν με καλό μάτι το Black Sands απο Bonobo,το οποίο αν και διαφορετικό το θεωρώ άψογο,αν σας άρεσε λοιπόν αυτος ο ethnic και jazz ήχος τότε θα ακούσετε άνετα και τον Quantic με την μπαντα του.Ντάξει δεν εχει βάση το τριπ χοπ,θα σας απογοητεύσω..ειναι απλά μουσική,ορχηστρική.Μην λέω πολλά όμως,προτιμώ να βγάλετε μόνοι συμπεράσματα και να ψαχτείτε με την φάση Quantic πόσο μάλλον αυτοι απο εσάς που ασχολούνται με beatmaking και κανουν funky boomb-bap-ιλες.Επομένως αυτο που θα κατεβάσετε περιέχει soul-jazz-funk αλλα και λάτιν μουσικές.

          Σαν ενα μεσημεριανό καλοκαιρινό φραπέ λοιπόν κατω απο σκιά δέντρου στην Μέθεξη,όσοι ειναι απο Ρόδο η πέρασαν απο εκεί θα με νιώσουν.Δεν θελω να πω τίποτα παραπάνω για τον δίσκο,η περιγραφή του δίσκου λεπτομερώς θα έκανε το άρθρο μου να μοιάζει με review φυσιολογικού μπλογκ,πραγμα που δεν υφίσταται.Ανώμαλος εγω ανώμαλοι και όσοι μπαινουν στην διαδικασία να διαβάσουν τις στιχομυθίες της κωλότσεπας,οχι οποιασδήποτε κωλότσεπας αλλα αυτής του Πλιάτσικα,ποσο πιο τραγικό..Τα φιλιά μου στη Ρόδο,σε εσάς διαδικτυακοί φίλοι που αφιερώσατε 1 τσιγάρο η ενα αφέψημα ή και τίποτα για το ντεμεκ αυτο review.Την κάνω,τα λέμε,κατεβάστε συνειδητά όμως. Α και Ζέικ,δεν το πέρασα παλι το καταραμένο εισαγωγικό,καποτε ελπίζω να γινει και αυτό.
    Λεγαμέντος πρε!

    Και ενα ενδεικτικό λινκ απο youtube ετσι για τα προσχήματα. Λινκ για κατέβασμα δεν χρειάζεται να δώσω,απλα ψάξτε στα τορρεντ την δισκογραφία τους,υπάρχει συγκεντρωμένη για τους λάτρεις.


    http://www.youtube.com/watch?v=PRyGrHVx1TY

    3 σχόλια:

    1. Αρχικά δισκάρα και αρθράρα.
      Εν συνεχεία το black sands ουδεμία σχέση έχει με ethnik αλλά στον πούτσο σου.
      Και τέλος κάνε μια στοίχηση της προκοπής γιατι θα σου γαμήσω την παναγία.
      GAMWGA!!!

      APO POU KI WS POU NA STA SOULOUPWNW EGW?

      FILIA STO KWLI!!!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Πανέμορφο άρθρο φίλε μου, πολύ ποιητικό και παρόλο που δεν κατέχω Χριστό από τέτοιες φάσεις, με έψησες να το ψάξω.
      Μπράβο, πέτυχες τον σκοπό σου φίλε μου.
      Και να διαβάζεις, την επόμενη φορά θέλω να δω ότι πήρες πτυχίο.

      ΑπάντησηΔιαγραφή