• Κανόνας-Underground Mixtapes 01-04


    Σου χει τύχει ποτε να βασίζεις την ροή της μέρας σου σε φαινομενικά ασήμαντα πράγματα? Και λέγοντας ασήμαντα, δεν εννοώ να ακούς μουσική, να διαβάζεις ή να κάθεσαι με την κοπέλα σου. Μιλάμε για άχρηστες συνήθειες. Παρασιτικές, ψυχοφθόρες και επιφανειακά άσκοπες πολλές φορές. Και για να μην σ έχω τώρα σε φάση να με κοιτάς λες κι ειμαι κανας μαλάκας που τάχα μου το χασε το παιχνίδι και λέει οτι του κατέβει, τσέκαρε. (Να λες τσεκάρω).
    Ρε φίλε γουστάρεις να πληρώνεις 3 ευρώ τον καφέ, μονο και μονο για να στροβιλίζεσαι εσυ και το καλαμάκι σου σε ενα ανθρωπόηχο τιτίβισμα? Γουστάρεις να χύνεσαι αργά και βασανιστικά στην καφτή άσφαλτο προκειμένου να φτάσεις σε μια καφετέρεια του κέντρου? Ε και πες πως έφτασες ζωντανός ρε φίλε. Πες πως γουστάρεις κιόλας, νο προμπ, δεν θα σου βάλω και το μαχαίρι στον λαιμό. Στάντ ον γιορ πέτσα μάηνε λίμπε. Όσο δεν σε πληρώνω εγω κάνε κέφι σου.
    Τέσπα βάρα χασπί προς το παρόν γιατι μιλάω, και τσέκαρε (να λες τσεκάρω). Έτυχε λοιπόν αγαπητέ μου αναγνώστη, φίλε μου, αδερφέ μου, ήλιε μου νοητέ μου να μείνω χωρίς τισπί εδω και καμιά 10αριά μέρες. Μην με ρωτάς γιαυτό, απλά έτυχε. Και ξέρεις τι (?) Δεν θα ξανατύχει....
    Σιγά σιγά αρχίζω να πετάω τα σκουπίδια μου γιατί όσο μουχλιάζουν χαλάει ΚΑΙ το στομάχι μου ΚΑΙ το ψυγείο μου. Τέσπα, μην γίνω κι άλλο μαλάκας, παμ παρακάτω.
    Δόξα τον Αλλάχ εχω πέσει θύμα κωλοτσεπίτικης + friends ομηρίας και δεν με χάλασε και καθόλου. Σε απλά και κατανοητά ελληνικά με φιλοξενούν ο Βάγιος κι ο Μικρός&Μπερδεμένος. Ξέρεις τι σημαίνει αυτο? "Ε ναι" θα πεις. Σταυρωτές αλληλομαλακίες, κρέμασμα γατιών απο λάμπες, τερμάτισμα όλων των pokemon κασσετών στο gameboy και πατάτες με κέτσαπ για πρωινό. Σόρυ αλλά ούτε zeik με λένε, ουτε ορθολογιστές ακούω, ούτε την υπομονή για να μου κάνεις τον μαλάκα έχω. Κάντο ποντίκι λοιπόν και σκάσε να μιλήσω.
    ΓΟΥΣΤΑΡΩ να αράζω σε μια βεράντα, χωρις τέντα, χωρις γυαλιά, κόντρα σε ηλιακή ακτινοβολία με κλίση 90 μοιρών προς το κεφάλι μου, με εναν κατα βούληση ανανεώσιμο τόσο σε ποσότητα οσο και σε δροσιά καφέ και να κοιτάω τα τζάμια της απέναντι οικοδομής με ενα υπερκινητικό, υπερομιλιτικό (το χα ανάγκη αυτό) τύπο που ξέρει να κάνει ακτινολόγηση σε ποδήλατα με γνώσεις που άντλησε απ το διαδύκτιο κι ενα μαραφέτι απ το ebay. Βάγιος λοιπόν.
    Βάγιος, εγω, καφές, τζάμια και εξωγενή στοιχεία ενοχλητικά μεν, στον πούτσο μου δε. (Παρένθεση) Ο άλλος ο πουθενάς απο KLMT βρήκε ενα γυναικείο εσώρουχο στην βεράντα του διάβασα 2-3 άρθρα παραπίσω και καθόλου αίσθηση δεν μου κανε το γεγονός. Με τέτοια μούτρα ίσως να του το πέταξε κανα τραβέλι, ή να χει γειτόνισα την esmeralda, ή η μάνα της γειτόνισας να χει πάρκινσον και να κάνει την μπουγάδα χαρτοπόλεμο.(Κλείνει η παρένθεση)
    Δεν δίνω μια όσο η δικια μας γειτόνισα κάνει ηλιοθεραπεία στην βεράντα της, με μαγιό, η αντανάκλαση της στα απέναντι τζάμια είναι στο ιδανικό σημείο ώστε να ακουμπάω το κεφάλι στον τοίχο, τα πόδια στο πεζούλι του μπαλκονιού και ταυτόχρονα να βλέπω ενα κάρο μπόμπιρες απο κάτω να ξύνουν τα εφηβαία τους κραυγάζοντας "αγάπη μουυυυυ", "Γκομενάραααααα" και άλλα τέτοια γαμάτα. Οι μελλοντικοί άντρες, τα καμάρια της πολιτοφυλακής του Βαρδάρη city.
    Για να μην μακρυγορώ λοιπόν, η δικιά μας γειτόνισα τριβόταν με αντηλιακά, χόρευε και μας "μπάνιζε" όπως η ίδια είπε σε μια μετέπειτα κουβέντα με τον Βάγιο Ντόγκη Ντογκ. Το χαμε καταλάβει εξ άλλου όταν τα βλέμματα διασταυρωνόταν στις αντανακλάσεις. (Τι νομίζεις ρε τρίκαλο? Οτι κάνουμε συλλογή απο αναπτήρες? ΟΥ ρε!!! PISS). Kαι θα σκάσεις τώρα εσυ μπουχτησμένος να μου πεις:
    "Ρε μαλάκα Κανόνας έγραψες στον τίτλο, με δουλεύεις?"
    Και θα σκάσω εγω να σου πω με στόμφο και πυγμή:
    "ΤΙ??? Φακλάνα να μου πεις απ την ζωη σου, εβαλες το κεφάλι σου στο μουνί σου, ΜΕΣΑ"




    Κι αυτο πάει και σε σένα και στον looser Καλαματιανό. Ναι ρε, πάρτο σαν diss, εχω καλύτερη γειτόνισα και δεν αδειάζω τα κασέρια μου στα εσώρουχα της. Ακόμα καλύτερα, δεν το κάνω τραγούδι. Προτιμάω να ακούω Κανόνα είτε solo, ειτε με Zara Lee ή Supreme να κάνουν-λένε τα δικά τους.
    Και που λες το αλάνι μας έβγαλε 4πλό mixtape (ΓΑΜΩΓΑ). 4 δισκάκια με κομμάτια ηχογραφημένα απ το 2004 ως το 2011, με συμμετοχές απο όλους τους καριόληδες και μερικούς ακόμα όπως: Άυλο, Αλλοπρόσαλο, Έμπνε και κάτι πεταμένους απο klmt και tomahawk που δεν ξέρω ούτε τις φωνές τους ούτε τα ονόματα τους. Beats απο Κανόνα και υπόλοιπους RNS καριόληδες, πλην λίγοστων εξαιρέσεων. Όλα καλά όλα ωραία, γιατί εδω μιλάμε για RNS σκυλιά. Μιλάμε για μια φάση μπόμπα-λακαμά-για-καπλά. (Με νιώθεις?). Και τα 4 δισκάκια ειναι για άραγμα με παρέα, ή και για μοναχικές καταστάσεις. Γενικά ρε παιδί μου μιλάμε για μια "καλλιτεχνική" μπόμπα παντώς καιρού βασισμένη σε καθημερινά γεγονότα. Στην καθημερινή μετάλλαξη του ανθρώπου σε "ΔΙΑΟΛΟ" (aight?). Με ενα πρώτο άκουσμα ξεχωρίζεις ατάκες, βαθυές-φυλακόβιες-καθημερινές-retro και σκληρές όσο το lifestyle της κάθε εποχής επιτρέπει. Μην ξεχνάμε πως υπάρχει και ενα ηλικιακό χάσμα απο δίσκο σε δίσκο που παραυτά δεν μπλοκάρει εναν αναλλίωτο καλλιτέχνη στα χωροχρονικά ντουλάπια της ψυχολογικής διάπλασης του ανθρώπινου οργανισμού.
    Αυτο που κάνει την μεγαλύτερη αίσθηση ειναι οι ατάκες, και νιώθω την ανάγκη να κάνω μια συντομότατη υπενθύμηση μερικών απο αυτές.

    -Τσουλάκι του κάτω παναμά είσαι μονο για-να, ανοίγεις τα πόδια και να παίρνεις πίπες. ΜΠΗΚΕΣ.
    -Το καδρόνι με καρφιά το γεμίζω, καλα μην μας ματώσεις εντάξει.
    -Την γκόμενα που λάτρεψες την έκανα δική μου.
    -Κωστή σ έκανα φίλο στο facebook, στ αρχίδια μου ρε τούβλο.
    -Φάση μπόμπα, στυλ κόμπρα(?).
    -Είσαι μόνη, εσυ, ο δονητής και τα μαστάρια.
    -Ένας μαλάκας λιγότερος και μια σφαίρα χαράμι.

    Γενικά ρε παιδί μου δεν θα ακούσεις τις κομπλεξικές μεταφορές του Mo skillz, ούτε τις γουδό-γυφτιές του dj rico. Ύφος τόσο σε στίχο και ερμηνεία, οσο και σε μουσική που θυμίζει τους onyx του '90 σε μια πιο ρόδατσαντακαικοπάνα version. Εκτος απο τα σκληροπυρινικά gangsta θέματα ο mr. drunken devil, μας παρουσιάζει και τον πιο ανθρωπιστικό του εαυτό με κομμάτια που θίγουν την πολιτική πραγματικότητα, την ανθρώπινη ψυχολογία, την εκμετάλευση κλπ, αλλά δεν μπορώ να πω πως ενθουσιάστηκα. Προτιμάω την πιο brutal οπτική. Την ΔΙΑΟΛΙΚΗ θα τολμούσα να πω.
    Εξωφυλλάκια σένια, απλά και χωρίς περίπλοκα νοήματα. Μίξη σκατένια, σε φάση που το μπάσο και τα κικς υπερκαλύπτουν τα φωνητικά. Δεν με χάλασε, τζάμπα μαστούρα δικέ μου.
    Ελα τα λέγαμε ρε. Φιλιά στο κωλί.
    PISS!!!!


    RNS ΣΚΑΤΟx4




    3 σχόλια: