• Διχασμένος



    '' Οσα δίνεις τόσα παίρνεις '' . Παραμύθια Χαλιμάς , πούτσες κοινώς και εμέσως πλην σαφώς . Καλώς ; καλώς να λες . Στο μέρος που ήθελα τόσο να επιστρέψω πριν κάποιο καιρό , πλέον '' τούμπα γυρίσαν ολα - η καθημερινότητά μου άρπα κόλλα '' . Το σιχάθηκα ξαφνικά , απο την άλλη όμως υπάρχει ακόμα κάτι ή τουλάχιστον ετσι πιστεύω . Διπολισμός , μπέρδεμα , διχασμένος ίσως . Ορισμένοι θα κατάλαβαν τι περιγράφω και τι εννοώ , άλλοι πάλι οχι αλλά δεν ειναι αυτό και το ρεζουμέ οπότε ζμπουτσας πασαμ .

    Παρόλη την αλλαγή κλίματος όμως και την έλλειψη τακτικής χρήσης του pc , μου ήρθε 5 ωρα το πρωί ύστερα απο κατανάλωση σούμας με φίλο - αδερφό , να γράψω στο γαμημένο μπλογκ ενα γαμημένο άρθρο το οποίο φυσικά είναι βιώματα και περιστατικά εναρμονισμένα και συνδιασμένα συνειρμικά με κάποιο δίσκο ή καλλιτέχνη . ΓΙΑΟΟΥ .

    Σε πιάνει να είσαι διχασμένος που και που , να μην ξέρεις τί θες να κάνεις - τί ΔΕΝ θες να κάνεις - τί πρέπει να κάνεις και τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις . Στο κωλόνησο που είναι γεμάτο ζωή βρίσκομαι χαράματα να γράφω ασυναρτησίες σε ενα μπλογκ ... και οχι οτι κερδίζω κατι απλά ώρες ώρες είναι και αυτό ενα μέσο διαφυγής . Κρίμα να γράφω για ξενόφερτα πράγματα , για αμερικανιές , ενω την ίδια στιγμή υπάρχουν στην χώρα καλλιτέχνες που δίνουν υλικό άψογο και περνάει ' απαρατήρητο ' . Προς θεού μαν δε σου μειώνω τους νέγρους η τους λατίνους που με τόση πόρωση και προσήλωση ακούς και πολλές φορές θεοποιείς , μαν . Δώσε λίγη σημασία όμως και στο εγχώριο , οχι σε αυτό με τα πιο πολλά feat απο αμερική μεριά , ούτε και σε αυτο με τα πιο πολλά views η ποστς στο αγαπημένο σου φόρουμ . Nigga please , a'ight ?

    Αργά και βασανιστηκά κρουστά , downtempo φάσεις για να τριπάρεις . Το έχω συζητήσει το θέμα με διάφορους ΧΙΠΧΟΠΑΔΕΣ - ΡΑΠΑΔΕΣ - ΜΠΗΤΑΔΕΣ και όλοι δεν είχαν να πουν κάτι αρνητικό για τον τύπο , αντιθέτως καταλήγαμε στο συμπέρασμα πως ειναι ΠΟΛΥ καλός στο είδος του και επίσης πολύ ( ? ) υποτιμημένος απο το ευρύ κοινό , ο θεός να κανει κοινό τον κάθε NiKoC13ΨυχόΔραΜα , αλλα τέλος πάντων αυτο είναι για άλλο άρθρο . Που λες ο Διχασμένος απο Κρήτη μεριά , κοπέλι σωστό και low-profile οπως ο ίδιος επέλεξε να είναι , αποτελεί για μένα τον μετρ του ελληνικού downtempo - bad trip - όπως θες πεστο . Xupc λεγόταν ενα γκρουπ στο οποίο συμμετείχε και προσωπικά δε μου άρεσε ούτε ο ήχος τους , ούτε ο στίχος ούτε τίποτα . Ο Δίχας φάνηκε οταν δούλεψε μόνος αργότερα , έβγαλε 3 σόλο cd με διάφορες συμμετοχές απο γνωστούς και μη mcs & παραγωγούς . Τότε ασχολήθηκα περισσότερο με την πάρτη του και δεν το μετάνιωσα στιγμή . Ενας mc με φουλ λυρισμό και abstract στίχο και ταυτόχρονα ενας beatmaker εξίσου δυνατός , μετρ όπως είπα τρελέ που διαβάζεις τις μαλακίες μου αυτη τη στιγμή και το εννοώ , μετρ . Οχι πως ξέρω τα άπαντα απο
    beatmaking αλλά ξέρω οτι δεν είναι απλά εντολές και γνώσεις πανω σε κάποιο πρόγραμμα - μηχάνημα ... θέλει ταλέντο και θέλει να το έχεις , ειδικά το downtempo κατ'εμε παντα .

    Είναι απο τους καλλιτέχνες (?) που έχει φάει τα πιο πολλά repeat απο μένα , και οχι επειδη έχω κάποια αγάπη προς τους κρητικούς ή κατι τέτοιο ... το αντίθετο , δε δίνω μια για τους μαλάκες που λιώνουν στην ρακί και κάνουν σκοποβολή στα σήματα της τροχαίας . Δινω δύο και παρτον κάτω όμως . Δίνω σεβασμό στον Διχασμένο που φτιάχνει μουσική γιατι πρωτα απόλα νιώθει τι κάνει , το γουστάρει , ξέρει οτι δεν προκειται να τον ακούσουν πολλά αυτιά , αλλά το κάνει με απίστευτη όρεξη και το δίνει και τσάμπα στην τελική γιατι είναι παντελονάτος . Τιγκα απο τεχνική , απο δείγματα , απο ατμόσφαιρα και απο φαντασία . Εκεί ειναι που πατάει ολους τους ξεφτύλες που αποστηθίσανε απέξω τα manuals των εργαλείων τους , βγαλαν 2-3 βιντεάκια και ψάρωσαν το κοινό που λέγαμε πριν . Ο τρόπος που στήνει τα μπίτια , το κόψιμο - ράψιμο , οι ιδέες του γενικότερα απέχουν έτη φωτός απο αυτές των γνωστών εγχώριων μπητάδων οι οποίοι στην ουσία δεν είναι τίποτα παρα ενα μάτσο καρακιτσάτα κακέκτυπα . Eversor π.χ. για να γίνω σαφής στα μάτια σου κεφτέ που με έχεις στημένο στην γωνία επειδή σου θίξαμε το είδωλο , γκασμά . Θα μου πεις άλλη φάση ο ήχος του εβέρσορ , θα σου πω '' ναι αλλα δεν παύει να είναι κακέκτυπο και νταλαροειδές πιθήκι '' . Και στον πούτσο μου αμα δε συμφωνείς γιατι απλα ετσι είναι ΜΑΝ , άιντε τράβα μαλακία βλέποντας τα μονιτορ και τα mpc του νταλάρα σου , τσόλι . Αυτο που λύπει απο τον καραγκιοζη αυτον δεν λείπει απο τον Δίχα , η φαντασία και το μεράκι . Τα κατέχει σε ψηλό βαθμό αλλά ετσι είναι , δεν παίρνεις πισω όσα δίνεις . Αμα ήθελε θα βρισκόταν στην κεντρική του κάθε σάιτ και θα έδινε τροφή να ασχοληθεί το 'κοινό' μαζί του αλλά δε γουστάρει παρόλο που έχει τα φόντα και τα μέσα .


    '' Παραλογισμός , Κάτω απο την βροχή , Ακουμε πώς πέφτω '' είναι οι 3 προσωπικοί του δίσκοι , διαμάντια και σταθμοί του ελληνικού abstract & downtempo . Ψαχτείτε γιατι ούτε λινκ θα σας δώσω ουτε θα προμοτάρω κανενα σάιτ . Αν έχεις κομμάτι λογικής και κρίσης μέσα στο κεφάλι σου τράβα κατέβασε τα cd και θα δείς πως δεν υπερβάλλω ουτε στο ελάχιστο . Τέχνη για την τέχνη τσάκαλοι , τα λέγαμε . Φιλιά στο κωλότσεπα και συγγνώμη Τζίμπο για την απουσία μου αλλά είναι περίεργοι καιροί . Ντινέα , έπρεπε να γραφτεί αυτο το 'αρθρο' , ΜΟΝΟ ΔΙΧΑΣ .
    ΠΙΣΣ

    3 σχόλια:

    1. Καυλερός με την straight έννοια ο Διχασμένος. Μουσική απ' τις λίγες. Props.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Σωστά τα λες φίλε χίππυ, συμφωνώ και με το παραπάνω. Πισ αουτ.

      σουτς φορ θρι, χι σκορς :/

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. Το παιδί αυτό, το είχα ακουστά, είχα κατεβάσει και όλα τα δισκάκια του για να τον τσεκάρω κάποτε, αλλά δεν έγινε ποτέ. Μετά από αυτό το άρθρο θα το επισπεύσω κάπως. Πάω να τσεκάρω.
      Καλή δουλειά φίλε μου, πολύ εμπνευσμένη.
      Εύγε.

      ΑπάντησηΔιαγραφή