• Jewelz Infinite – Katharsis



    Ρε μαλάκα, δεν πάμε καλά. Ναι εντάξει πέρα από τις πίπες που θα σκεφτείς, τύπου «τώωωωρα το κατάλαβες;» ή «καιρό τώρα ρε φίλε» για να το παίξεις υπεράνω και πιο κουλ τυπάκι που ξέρει τι παίζει γενικά, όντως πάμε κατά διαόλου. Από που να αρχίσω; Από τις εκλογές που κατά μέσο όρο η γιαγιά σου και ο πατέρας σου ψήφισε ΝΔ και επειδή έκανε την μαλακία, για αντιπερισπασμό λέει πως είναι επικίνδυνο η Χ.Α. να είναι μέσα στην Βουλή, για να μην προλάβεις να σκεφτείς και να τον κράξεις που ψήφισε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ;  Όσους μετάνιωσαν που έριξαν Χ.Α.; Γενικά παρατηρώ επίσης, σχεδόν όλους, και βάζω σχεδόν γιατί βγάζω τα σκυλιά, να είναι σκεπτικοί και γενικά σκυθρωποί, ξέρεις ακόμα και άτομα που χωρίς να τα ξέρεις, τους βάζεις την ταμπέλα «Ηλίθιος με βούλα» και κατά πάσα πιθανότητα πέφτεις μέσα. Ακόμα κι αυτοί, που κάποτε είχαν ένα χαμόγελο, έστω και σαρδόνιο, τώρα κάθονται σαν χωρικοί που τους κάψανε τα σπαρτά. Φαντάσου για τι πράγμα μιλάω.
    Δεν ξέρω τι ή ποιος είναι η αιτία για κάτι τέτοιο. Πέρα από αυτά, πήγα στην σχολή μου που λες για μάθημα, έτσι γιατί είχα μέσα μου μια ηθική προσταγή να πάω. Ένα άλλο πράγμα που παρατήρησα στον δρόμο από την σχολή μου μέχρι την λέσχη, είναι πως έχουν αυξηθεί οι ομοφυλόφιλοι και οι θηλυπρεπείς. Πολύ. Θυμάμαι όταν ήμουν εγώ πρωτοετής, τα πουστράδια ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Τώρα ρε μαλάκα, όχι απλά υπάρχουν στην σχολή μου, αλλά όπου και να πάω θα δω στάνταρ τουλάχιστον 2 από αυτούς, σαν έμετος, σαν μικρόβια, σαν κύτταρα. Και δεν είναι αστείο, είναι ορμονικά πολλά από αυτά, το βλέπεις στην φιγούρα τους, στα μάτια τους που τσιρίζουν δυνατά «Βάλτε με σε γυναικείο σώμα». Μας ψεκάζουν, δεν εξηγείται αλλιώς. Ντάξει, περισσότερες γκόμενες για μας θα πεις, αλλά επίσης λιγότερες καινούριες παρέες  θα σου πω. Θα γίνουμε όλοι σαν τον εγγαστρίμυθος να πούμε. Και τώρα που είπα γκόμενες, και τα μικρά παιδάκια έχουν ξεμπουρδελέψει πολύ. Ντάξει, δεν είναι ότι μου φαίνεται πολύ περίεργο, ούτε συμφωνώ αλλά ούτε και διαφωνώ, ο καθένας με τον πόνο του, μπορεί να γουστάρεις να χώνεις παιδικά κωλαράκια που κάναν στο ένα κωλομέρι πριν 2 εβδομάδες την πρώτη τους ένεση για την ηπατίτιδα Β, να φοράνε κομμένα φορέματα ενηλίκων και γόβες 2 νούμερα μεγαλύτερες γιατί δεν παίζουν μικρότερα νούμερα, γιατί είσαι ανίκανος για κάτι πιο μεγάλο. Αλλά όχι ρε φίλε το 15χρονο σκατό να στο παίζει και Femme Fatale, πάει πολύ και δεν σου το επιτρέπω. Και όπως κατάλαβες σήμερα ήμουν πολύ σκεπτικός, υπό τους ήχους των Βηταπείς στο Εύφλεκτον στα ακουστικά μου, που περιμένω να διαβάσω και κριτική από συνάδελφο για ετούτη την δισκάρα, γιατί για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου πέρασε από το μυαλό μου να το κάνω εγώ, αλλά δεν είμαι ο κατάλληλος, ούτε έχω φτάσει σε τόσο ψηλό λέβελ. Δηλαδή συνετίστηκα. Τι άλλο; Ελπίζουμε σε επιστροφή του Μικρός και Μπερδεμένος, στο μέλλον γιατί σε περίπτωση που δεν το παρατήρησες, αυτοδιαγράφηκε ως άλλος ένας βουλευτής τίμιος. Αυτό έπρεπε να το βάλω στην αρχή του άρθρου αλλά τώρα βαριέμαι. Ντάξει αρκετά μαλακίστηκα.

    Jewelz Infinite λοιπόν, αποτελούμενοι από τον Atma και τον Trust One από Formula Abstract, έδωσαν πρόσφατα ένα δίσκο άξιο ακρόασης, ονόματι “Katharsis”. Πολύ δυνατό, από την στιγμή που έβαλα το πρώτο κομμάτι κιόλας. Μου θύμισε ενενήνταζ, η γειτονιά είναι σπίτι μου, φύλα τα ρούχα σου για να ‘χεις έστω τα μισά αλήτη μου. Δεν ένιωσα κάποιο σημάδι βαρεμάρας καθόλη την διάρκεια του παιξίματος του δίσκου. Πολύ καλό.

    Οι παραγωγές είναι πολύ όμορφες και ομοιόμορφες δίνοντας συνεπώς μια ατμόσφαιρα στον δίσκο. Ψαγμένα σαμπλς (μάλλον) και πολύ ψυχοδραματικοί παλμοί. Είναι από αυτές τις ξεχασμένες μελωδίες του ’40 και του Α’ Π.Π. μέσα από φυσαρμόνικες άστεγων και μουσικές κατευθείαν από λατέρνες που γράφουν από πίσω «Φτώχεια και Φιλότιμο» που τις είχαν κάτι μουστακαλήδες και γυρνούσαν από πλατεία σε πλατεία και μετά ξεκουράζοταν στα καφενέ της γειτονιάς τους συζητώντας με τους συγχωριανούς τους αν είναι καλό να βγει στις εκλογές ο Κωλέτης. Σου βγάζουν γενικά κάτι νοσταλγικό επί τω πλείστω.

    Τεχνικά ο δίσκος είναι πολύ ωραίος, ωραίοι στίχοι, διάφορα θέματα, οι ροές κυλάνε όμορφα στα μπιτς και αλλάζουν ταιριαστά και οι φωνές δένουν πολύ γαμάτα μεταξύ τους και με τις παραγωγές και προσδίδουν αρκετά στην ατμόσφαιρα, όπως επίσης και οι αλλαγές που γίνονται στις φωνές και στον τόνο μερικές φορές. Πάντως γενικά αν σε κουράζουν τα μακρυνάρια κουπλέ, πιθανώς να μην σου αρέσει ούτε αυτό. Κατά τ’αλλα όλα κομπλέ.

    Δεν το βρήκα στο νετ, όσο λίγο έψαξα οπότε για άλλη μια φορά θα σας το δώσω στο πιάτο, γιατί αφού κακομάθατε, δεν υπάρχει γυρισμός.

    Αυτά.
    Να το λινκ. Να το κάνετε c/p τεμπελόσκυλα.

     http://www.mediafire.com/?2wucliibntc1prl


    Γεια σας και περαστικά σας. Μιλάμε.

    1 σχόλια:

    1. σαφέστατος και κυνικός οπου πρέπει .
      Δισκάρα και ο άτμα παρόλη την κάψα που τον διέπει παραμένει μπόμπα εμσι .
      1 λοβ συνάδελφος , μπλεςς

      ΑπάντησηΔιαγραφή