• Parov Stelar-Shine



    12 ωρες γερής οριζοντίωσης με κάνανε να ξυπνήσω φρέσκος το πρωί της κυριακής και όλως περιέργως ορεξάτος μάι νίγκαζ(και δίχως τον γαμημένο πονοκέφαλο).
    Καφές που ζεσταίνει τα σωθηκά κατα την κατάποση γιατι τα άκρα είχαν παγώσει και τσιγάρο ετοιμο στριμμένο περίμεναν....ενω εγώ έψαχνα
    την κατάλληλη μουσική για το κυριακάτικο ξύπνημα.''Τριπ χοπ' βλέπω ανάμεσα στους φακέλους...κλικάρω και το μάτι
    πέφτει πάνω στον Parov Stelar(γιατί τριπ χοπ ομως ρε Βασίλη; αναρωτήθηκα).Τριπ χοπ ρε μαλάκες κλάιν..σιγα μη
    φτιάχνω ξεχωριστό φάκελο για κάθε μουσικό είδος που ξεπηδά τις τελευταίες δεκαετίες..το έχουν ξεφτυλίσει λίγο με τις υποκατηγορίες.
    Ε με ολ'αυτα πετάω στο winamp το 3o άλμπουμ του αυστριακού παραγωγού,ονόματι ''Shine''(2007).Αυστριακός ο παιχτης και κατάφερε να ξεφύγει από το μουντό και μονότονο της αυστρίας δημιουργώντας μουσική ανεβαστική και αρκετά πρωτότυπη.
    Οπως και στους προηγούμενους δίσκους του,ετσι και στο Shine ο P.Stelar συνδιάζει swing/jazz/funk/tango παλιών δεκαετιών με δυνατά breakbeats και οχι μόνο.
    Τρομπέτες σαξόφωνα και άλλα πολλά δένονται άρτια και το αποτέλεσμα είναι ενας uplifting ήχος,ναι ανεβαστικός οχι mainstream σε πρόλαβα κράχτη aka hardcore τύπε που φτιάχνεσαι με ραπς-αγαμίες και με προχειροδουλιές που αυτοαποκαλούνται μπουμ-μπαπίλες.
    Νταξ δεν ειναι αλητεία η μουσική του τύπου..ή μάλλον ναι,για μένα είναι αλητεία να κάνεις τέτοια μουσική.Beats άρτια,καλοδουλεμένα και
    πανω απ'ολα πρωτότυπα samples.Επιπλεον,αρκετά κομμάτια έχουν και γυναικεία φωνητικά(πράγμα + για τον δίσκο καθώς αποκτά ενδιαφέρον,διάρκεια μπλα μπλα μπλα.) ενώ σε 2 κομμάτια τραγουδάει και ο ιδιος ο P.Stelar και φαίνεται
    να το'χει ο μαν,η τουλάχιστον ακούγεται μια χαρά.(Lost in Amsterdam και Autumn Beats).Πολυ δυνατές μουσικές,χορευτικές για όσους κουνάν τα κωλαράκια τους και πάνε σε ντίσκο βραδιές του 8ball,κουφάλες σας έφτιαξα.
    Επομένως μενζ... αν ψήνεστε να ακούσετε breakbeats(κυρίως) με 'retro επένδυση' ενας ειν' ο μαν ωχ αμάν,Marcus Füreder a.k.a. Parov Stelar y'all.
    3ος εν σειρά δίσκος,easylistening μουσικές και σημαντικό το οτι ο δίσκος δεν κουράζει σαν σύνολο.
    ''Parov Stelar-Shine'' παλιοπουτάνες και καλή ακρόαση.
    Επειδη έτσι συνηθίζεται εδώ,σας δώνω και έναν ΥΠΕΡ-σύνδεσμο να τσεκάρετε τι ζειπαί.Πάντως αν οντως ορισμένοι είστε της φάσης αυτης και γουστάρετε εναλλακτικούς beatmakers(Gothan Project,Bajofongo κ.α.) η αγορά του δίσκου θα ηταν μια πολυ σωστή κινηση.
    Φιλάκια μενζ.
    http://www.mediafire.com/?yldtllzgd2g

    2 σχόλια:

    1. Αγαπητέ συνάδελφε, δεν τον ήξερα τούτον τον τύπο και γενικά δεν ασχολιόμουν με τρι χοπιές.
      Αλλά αφού μπήκε εδώ, αξίζει γκαραντί.
      θα τσεκάρω, ευχαριστώ για την διεύρυνση οριζόντων μου.

      ΑπάντησηΔιαγραφή