• Τίτλος Θέματος: (Κενό) *Σαν τα μυαλά σας ένα πράμα [Greek Version]


         Λοιπόν, έναυσμα για να γράψω ένα ακόμα κακεντρεχές μακρυνάρι με λανθασμένες παύσεις, πικρόχολα σχόλια και σύνταξη Πακιστανού στον πρώτο μήνα εγκατάστασης στο Ελλάντα, έδωσε ένας φονικός πόνος στην μέση. Άρχισα να καταλαβαίνω πως αισθάνεται ένα αρνάκι την μέρα που αναστήθηκε το κλαπέτο που πιστέυεις. Θίχτηκες? Τράβα άναψε μια λαμπάδα αν μ αγαπάς μπας και συγχωρεθώ για το βρωμόστομα μου, ειδάλως πάρε φόρα και πιπίλα μου τα ούμπαλα.
          Αφού παρακολουθείς τις ευνουχισμένες σκέψεις μας, κατα πάσα πιθανότητα ανήκεις σε μια ιδιαίτερη κάστα ατόμων, ή ακόμα καλύτερα μια αγέλη ζώων που ονομάζονται Hip Hopers. Θίχτηκες? Κάνε τρεις μετάνοιες στο όνομα του 2pac, μπας και βγάλει άλλο ένα μεταθανάτιο δίσκο, βλακόμουτρο.
          Όταν ένα πρόβατο πάρει την πρωτοβουλία να διασχίσει τον δρόμο, τότε και τα υπόλοιπα ακολουθούν τυφλά. Και ξέρεις ποια ειναι η φάση ε? Τα πρόβατα ποτέ δεν κοιτάν τον δρόμο. Δηλαδή ακόμα και ο ηγέτης τους περνάει στα κουτουρου, κι οι άλλοι οι μαλάκες λένε, "ουγκ, πάμε φάμε χορτάρι". Κάπως έτσι ειναι και οι Hip Hopers. Διαφέρουν μόνο στο ότι προτιμάνε να καπνίζουν το χορτάρι αντι να το τρώνε. Κλάην, σκατά κι απ την μια, σκατά κι απ την άλλη. Και κοίτα να δείς ρε φίλε που πάνω σ αυτόν τον τιτάνιο τύμβο ηλιθιότητας, τολμάν κάποιοι κάποιοι να λένε για τέχνη, μουσική, φάση (χαρ χαρ χαρ) και τρόπο ζωής. Με ποιο δικαίωμα άραγε? Έλα μου ντε?
          Ποτέ μου δεν κατάλαβα πως κάποιος που πάντα στο τέλος κάθε πρότασης βάζει την λέξη man, ξεχωρίζει απ την ρυπαρή φαρδυά του ενδυμασία και μιλάει στην νοηματική με μογγόλικες κινήσεις των χεριών, μπορεί να μιλήσει για τέχνη. Μπορεί άραγε? Εγω πιστέυω πως όχι man.
    Νιώθω την ανάγκη να κατηγοριοποιήσω σε κάποιο βαθμό την φάση (χαρ χαρ χαρ) στην Ελλάδα.

    1. Οι ρομαντικοί παύλα κοκορόμυαλοι που πιστεύουν πως οι txc (και γενικά κάποιο απ τα πρώτα συγκροτήματα του χώρου, πλήν των active member που ειναι σε άλλη κατηγορία) ειναι οι καλύτεροι και θα συνεχίσουν να είναι σε πείσμα του χρόνου. Δεν υπάρχει ηλικιακός διαχωρισμός. Όχι, όχι, μπορεί να ανήκεις στην παρούσα κατηγορία είτε είσαι 30, είτε είσαι το ηλίθιο ξαδερφάκι του 30άρη που κάθεται κι ακούει ιστορίες του αποτυχημένου θείου του την πρωτοχρονιά μπροστά στο τζάκι. Δεν είμαστε ρατσιστές φίλε μου, όλοι έχουν δικαίωμα στον μογγολισμό και στην εθελοντική λοβοτόμηση, πίστη θέλει και παντελόνι με στάμπα στην κωλότσεπη.

    2.Η γεννιά του Ladose. Έχεις φράτζα αλά λουμίδης παπαγάλος? Ποζάρεις 10 ώρες μπροστά απ τον καθρέφτη πριν πας σε live και γράφεις καπως etCiii? Το κυριότερο, στην καυστική ερώτηση του, "ποιός ειναι κατά την γνώμη σου ο καλύτερος Έλληνας mc?" απαντάς αβίαστα, "ο Ραψωδός Φιλόλογος"? Γάμησε τα φίλε, sorry αλλά είσαι γέννημα θρέμμα της δεύτερης κατηγορίας και να λες κι ευχαριστω. Εδω τα πράγματα ειναι πιο αγνά. Εδω δεν πίνουμε ναρκωτικά, δεν κλέβουμε τον πλησίον μας και φυσικά δεν έχουμε τρίχες στα γεννετικά μας όργανα. Πάντως ρε παιδιά μια παράκληση, μην λούζεστε στην λακ πριν απο κάθε live, υπάρχουμε κι εμείς που χουμε τα ασθατικά μας. Κρίμα ρε παιδί μου.

    3. Eδω κρύβονται ολα τα παιδικά μου χρόνια. Πολλές διαμάχες, ίντριγκα, δογματισμός και απίστευτο γέλιο. Low Bap. Μια μεγάλη μερίδα του κοινού, νομίζει πως το low bap ειναι μουσικό είδος, αναξάρτητο απ την Rap. Λάθος βελουτένια μου μουτράκια. Το Low bap ειναι label, κι εσεις είστε κορόιδα. Όταν με κλαψάρικη ξεχειλωμένη παραλήγουσα μου λες κανω low bap, ειναι σαν να μου λες κάνω Family. Δεν στέκει. Οπότε παραμυθιασμένοι ζουλούδες της φωτιάς, προσγειωθείτε στην hip hop πραγματικότητα και σταματήστε να πιστεύτε πως ο bd γεννήθηκε σε τραπέζι ταβέρνας. Σιγά μην τον βαφτίσαν και σε πιατέλα με πατσά. Και ήμαρτων με τις σακούλες σκουπιδιών που φοράτε για ρούχα, δεν λαμπαδιάζει η σούφρα σας με'στο κατακαλόκαιρο?

    4. Undergound ακροατές. Αυτοί μάγκα μου είναι αλάνια. Οι περισότεροι ειναι αναρχικοί, πίνουν 15 πιαχά με το καλημέρα κι αν ακούσουν κανα γκομενάκι να μιλάει για δπθ του βγάζουν σουγιά. Για αυτούς δεν θα πω πολλά φίλε, θα κανω χασπί γιατί φοβάμαι μην μου την πέσει κανένας τους και καρφώσουν την καρδιά μου στην εξώπορτα του σπιτιού της κοπέλας μου. Κλάνω μαλλί όταν ακούω για άτομα που ακουν bdc, ψυχοδράμα 07 και RNS. Προσέξτε, είναι παντού. Μπρρρρρρ.....

    5. Οι εναλλακτικοί. Κάτι τύποι με μπερέ, κοκκάλινα γυαλιά και ημι-χίπικο ρουχισμό. Σε ενα μεγάλο ποσοστό μιλάμε για φοιτητές. Αυτοι λίγα πράγματα ακούνε απο Ελληνική rap, και κάποια απο αυτά είναι ο Μέγας, οι Ψυχόδραμα, ο Xray και τα Διάφανα Κρίνα (?). Ψαγμένα τυπάκια φίλε. Μπορούν να τουμπάρουν άνετα όποιο γκομενάκι θέλουν και να πάνε μαζί σε αχαλίνωτα dubstep parties. Xoρεύουν σαν πουστρόνια, πίνουν γαλλικό καφέ ή τσάι και ειναι επιρρεπείς στα ψυχότροπα. Συνήθως σπουδάζουν 10 χρόνια και δουλεύουν παράλληλα ως djs.

    6.Οι κονετζίδες. Όταν βλέπεις τύπο με κάμερα πάνω στην σκηνή, να μιλάει με όλους τους "καλλιτέχνες", να ποστάρει σε forums λέγοντας "ασε με να ξέρω κατι παραπάνω" και να υπερασπίζεται μέχρι θανάτου rapers, πέτα τον στην  κατηγορία υπ αριθμόν 6. Σκέτη γλίτσα φίλε. Μιλάμε για τον πόλεμο της αποκλειστικότητας, τον αγώνα για την φάση, την δόξα και το hype που μόνο ενα ρουφοκώλι μέσω fb ή msn μπορεί να προσφέρει. Εδω δεν υπάρχει τέχνη και ανθρωπισμός, εδω μιλάμε για ξεφτίλα της ανθρώπινης προσωπικότητας, για διεισδυση σε προσωπικές ζωές ημιασήμαντων προσώπων. Γενικά η 6η κατηγορία περιλαμβάνει πουθενάδες που δεν έχουν τίποτα να κάνουν με τις ζωές τους. Ακούνε τα πάντα και ταυτόχρονα καταδικάζουν τα πάντα. Αίσχος. Σας γαμώ την παναγία.

    7. ΖΝ.......Фрагмент из фильма "Кислотный Дом". Не прошло и дня, как главного героя вышвырнули из футбольной комманды, бросила девушка, уволили с работы, а родители предложили поискать другое жилье, вдобавок его забрали в полицию и жестоко избили... И вот после всего этого он сидит в баре, напивается и встречает Бога.
    Με λίγα λόγια, Amstel, σπόρια, φούντα, γήπεδο, ξύλο και φλιπεράκια.

    8.Οι συνειδητοποιημένοι ακροατές. Θα μου πεις τώρα πως γίνεται συνειδητά να ακούς Rap.Έλα μου ντε. Πάντως έχουμε κι απο αυτό. Αν ακούς τα πάντα έστω και στα κλεφτά, κρατάς τα καλά και σβήνεις τα σκάρτα, χωρίς να επιρεάζεσαι απο εμπάθειες τότε μπορείς άνετα να ποζάρεις στην πιο υγειή κατηγορία μας. Το νούμερο 8.

          Και κάπου εδω τελείωσε η κατηγοριοποίηση με βάση τις πεποιθήσεις. Θα μπορούσα να φτιάξω πρόχειρα και μια γεωγραφική διαίρεση της φάσης (χαρ χαρ χαρ), αλλά δεν θα χαμε ποτέ τελειωμό. Οπότε αρκούμαστε εδω προς το παρών.
    Καλό στοχασμό και τοποθέτηση σας εύχομαι.

    FILIA STO KWLI.
    GAMWGA.
    PISS.

    to be continued...


    11 σχόλια:

    1. GAMWGA RE..

      Να κάνω και μια διευκρίνηση από την πλευρά μου(γιατί είστε και λίγο ζώα<3). Δεν λέει κανείς να μην ακούτε Low Bap ή Τxc ή Στυλ Μω, προφανώς και μπορείς να ακούσεις ότι σ'αρέσει και γουστάρεις, αλλά ρε παιδί προσπάθησε να ανοίξεις λίγο το μυαλό σου και σταμάτα να νομίζεις υπάρχει μόνο μια αλήθεια στα πράγματα. Το ότι έμαθες τον α' ή τον β' χθες το βράδυ, δεν σε κάνει ψαγμένο. Αν είσαι ψαγμένος φαίνεσαι πιο πολύ κι απο τα δόντια του Αλέξανδρου Πετρίδι μέσα στην σκατίλα που παίζει τριγύρω. Κι αν νομίζεις το αντίθετο δεν είσαι τίποτα παραπάνω από έναν πιτσιρικά που νομίζει ότι μόλις έπιασε τον παπά απ'τα αρχίδια, με βλέμμα μογγόλου κατακτητή.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. ακουγα κρινα και εχω συλλογη Συλβια Πλαφ.
      διαβαζα τσοντοπεριοδικα,πλεον επισκεπτομαι σαιτ
      και στα κλεφτα βαζω να ακουσω ατακες ΖΝ.Επισης,σπιτι φοραω φαρδιες ανετες μπλουζες με το tribal.Τωρα εγω σε ποια κατηγορια ανηκω;
      Ε ΣΕ ΠΟΙΑ Ε ;;;;;
      επρεπε να βαλεις κατηγορια αναλογα με το γεωγραφικο διαμερισμα,εμεις στη ροδο ειμαστε ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΙ-Απαραδεκτοι-απαγχωνιστες

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. Οι txc και οι razastarr ΕΙΝΑΙ ό,τι καλύτερο πέρασε από την Ελληνική hip hop σκηνή.

      Δεν ξέρω αν θα μείνει για πάντα έτσι, βέβαια.
      Μάλλον είμαι στην πρώτη κατηγορία με το ένα ποδάρι όξω. :/

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    4. Εσύ μπιλ γουστάρεις και αλλοπρόσαλο...
      Αυτό που το πας??

      χαχαχαχα

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    5. Λίγα για Αλλοπρό, γυναικωτέ.
      Κατάλαβες λουλουδάκι μου? Ε? ε?
      Φιλιά στο κωλί.
      Peace...ΟΥ ΡΕ!!!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    6. σα κλαρινο σαλεα τη φωνη μου διευθύνω εγκαυμα για τ'αυτιά σου.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    7. Όμορφο άρθρο γλυκέ μου Λεμάου. Αλλά δεν κάνει να κατηγοριοποιείς έτσι το κοινό γιατί ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και μπλα μπλα μπλα. Οκ έβγαλα την υποχρεωτική τυπική παρατήρηση. Κατά τα άλλα γάμησες. Ανήκω στην κατηγορία ΖΝ και το χαίρομαι. Και στην κατηγορία 8 γιατί υπάρχω.
      Να προσθέσω ότι ήσουν ΠΟΛΥ καριόλης στην περιγραφή κάποιων κατηγοριών. Μπράβο λεμέ, πολύ ωραίο άρθρο. Θα γράψω και εγώ προσεχώς κανένα για σιντάκι, έτσι για να σε επικαλύψω και να κλέψω από την δόξα σου. Καλά;

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    8. Ασύλληπτη ανάρτηση!Φοβερό άρθρο!Πραγματικό έργο τέχνης!Το κακό είναι οτι εξαιτίας του άρθρου σου τραγοπόδαρε έχω χάσει τον ύπνο μου γιατί προσπαθώ να καταλάβω εδώ και μέρες σε ποια κατηγορία ανήκω!αχ......είσαι άτιμος τσεκατσνιάρης εσύ εκδικητή!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    9. Κάτι μεταξύ 6 και 7 εισαι σβερκόπουστα φίλε μου

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    10. Ειχα κανει παρομιο θεμα και μεγιστος ΠΙΚΠΑΣ καποτε.Η κατηγορια πινω 10 κιλα χορτο στην καθησια μου και αγριοκοιταζω τον διπλανο μου ανηλικο που ειναι;Και μετα καπακια φωτο ανεβασμα fb/gr/myspace κτλ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    11. το 4 ειναι πιο περιληπτικά και διαφορετικα δωσμενο.
      Μην μου λες για πικπα βγαζω καντιλες

      ΑπάντησηΔιαγραφή