• Eversor - Lacrima of Iris (2014)



    Δύο διαφορετικοί κόσμοι. Ο ένας φουτουριστικός με σιλικονάτες γκόμενες κάθονται νωχελικά-ιδωνικά πάνω σε φουξ βελουτένιους καναπέδες σε φουλ εξάρτηση, έτοιμες να σου χαρίσουν μια γρήγορη πίπα πριν πέσουν με τα μούτρα στο πιάτο με το χιόνι και το μπλακ τζόνι (σνικ <3). Και ο άλλος, σε κάποια ημιφωτισμένη υπόγα με υγρασία με ύποπτες φάτσες να πηγαινοέρχονται σαν έρμαια στο κυνήγι κάποιου χαμένου θησαυρού.


    Κάπου στην μέση όλων αυτών βρίσκεται ο Eversor και το Lacrima of Iris. Παρατηρεί, συλέγγει και αποτυπώνει μουσικά την τομή αυτών των δύο, τόσο διαφορετικών αλλά τόσο αλληλοεξαρτόμενων, κόσμων. Εν ολίγης, το Lacrima of Iris βγάζει μια παρακμή τόσο κυριλέ όσο μια μυτιά ή τόσο αντεργράουντ όσο ένα χιπ χοπ λάιβ στο block 33. Boom Bap και Trap στο μπλέντερ. Δεν μπορώ να το θέσω πιο συγκεκριμένα.

    Για αυτήν την δουλειά έχω να πώ θετικά λόγια σε γενικές γραμμές. Είναι πρωτότυπη, καλοδουλεμένη, και για 'Ελλάδα, σίγουρα στέκεται σαν μια από τις καλύτερες κυκλοφορίες του 2014. Ωστόσο του λείπει αυτό το μοναδικό στοιχείο που μπορεί να κάνει έναν καλό beat maker, κορυφαίο. Το μεράκι. Μετά από λίγη ώρα ακρόασης, σου δίνει την εντύπωση πως είναι κάτι σαν κολαζ από ήχους που ναι μεν δένουν μεταξύ τους αλλά το στήσιμο είναι τόσο ίδιο που είναι λες είπε 'Α μου αρέσει αυτό το beat, ας βγάλουμε ενα blueprint και ας κάνουμε άλλα 10 ίδια.'. Βιομηχανική κατασκευή ξέρω γω. 2 drum layers-1 boom bap, 1 trap, ένα σάμπλ και διάφορα stabbακια down-pitched στο repeat. Πάλι κάλά που είχε την αξιοπρέπεια να βάλει τις ψυχεδέλιες και τις ηλεκτρονίλες από πίσω ώστε να ακούσεις και το επόμενο κομμάτι.

    Δεδομένης της προιστορίας και της αισθητικής του Eversor σαν beatmaker και σαν mc (γελάει ο κόσμος), αυτή η δουλειά με έκανε να τον ξαναβάλω στον 'ακουστικό μου χάρτη'. Who gives a shit? εεε απλά να χαμε να λέμε. Δοκίμασε να το ακούσεις κι εσύ φίλε κωλοτσεπίτη. Κάνε μια βλακεία, μπορείς.

    ΥΓ1. Μαλάκα Eversor, αν μας έρθει μνμ για να κατεβάσουμε το λινκ, θα σε βρω και θα σου το βάλω στον κώλο. Το χουμε αγορασμένο.

    https://www.sendspace.com/file/wwwgga

    4 σχόλια:

    1. Μπορείτε να ανανεώσετε το link ή να μου στείλετε εδώ ένα καινούριο theobri@hotmail.com ; Θα το εκτιμούσα πολύ.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Μπορείτε να ανανεώσετε το link ή να μου στείλετε εδώ ένα καινούριο theobri@hotmail.com ; Θα το εκτιμούσα πολύ.

      ΑπάντησηΔιαγραφή