• Tαυτισμένος Λάθος



          Λοιπόν. Ας πάρουμε τα πράγματα απο κάποια λογική αρχή, ας πιάσουμε την ρίζα του θέματος με τα δόντια. Δόντια κιτρινισμένα απ τον καφέ. Χείλια, ζωσμένα με υπολείματα καπνού που επίδοξα ξεγλυστράν απ το φιλτράκι προκειμένου να γλυτώσουν την εξαύλωση. Τα άκρα του σώματος ειναι μουδιασμένα, σχεδόν νεκρά. Μάτια ξερά σαν κάκτος, αφημένος εν τω μέσω της ερήμου, εκτεθειμένος σε θερμοκρασίες βρασμού. Πάραυτα η φύση φρόντισε για όλα. Ο κορμός του φυτού αποθηκεύει μια ικανοποιητική ποσότητα υγρών, ώστε ο ήρωας μας να μείνει ζωντανός σε "δύσκολες φάσεις".
       
          Στα drums: Jimmys Κλαπατσίμπανος
          Στην πενιά: Aργύρης ο Χρυσοδάχτυλος
          Στα ντέφια: Aντώνης Τακατούκας
          Και στην φωνή κυρίες και κύριοι..... (ταράμ ταράμ ταμ ταμ) Ευγένιος Δακρίδης !!!

          Όοοοοχι ρε! Κάπου το χασα στο σημείο με τον κάκτο. Λοιπόν. Αν παραληρίσουμε ενα φυτό, με έναν άνθρωπο σε κατάσταση φυτού. Και ποιο συγκεκριμένα έναν κάκτο, με ένα άντρα πονεμένο απ το ευγενές φύλο, μπορούμε να βρούμε πάμπολες ομοιότητες. Ειδικά στο λειτουργικό μέρος των δυο ζωντανών-νεκρών οργανισμών. Για να σου δώσω να καταλάβεις ρε παιδί μου. Σε παράτησε η δικιά σου? Μπορεί να την παράτησες εσυ για έναν παράξενο λόγο αλλά και πάλι δεν έχει να λέει, πρέπει να πιείς. Έτσι κάνει κι ο κάκτος. Ρουφάει, ρουφάει για να ναι ανθεκτικός, φοβούμενος τις δύσκολες μέρες που έρχονται. Όσο πίνει, τόσο θεριέυουν τα αγκάθια του. Μην βλεπεις που πετάει κανα λουλούδι, μπας και φανεί τσαχπίνης και ομορφούλης. Είναι το μεγαλύτερο μουνί. Μπορεί να σου γαμήσει την παναγία ανετότατα, αν πας κοντά για μανούρα. Ο άντρας απ την άλλη, πίνει, πίνει..... Και ξαναπίνει, μέχρι να φτάσει σε ενα επιθυμητό επίπεδο ξεμπροστιάσματος. Κάπου εδω εντόπισα μια ανωτερότητα του πιο δυνατού κρίκου της τροφικής αλυσίδας. Είναι ικανός να βρεί πάρα πολλούς τρόπους άμυνας ή και εξωτερίκευσης συναισθημάτων ανα τα πολλαπλά στάδια της κατάντιας που μόνο μια ερωτική απογοήτευση μπορεί να προκαλέσει. Όπως θες πες το, δεν δίνω μια. Μπορεί να κατεβάσει τζαμαρίες, να ανοίξει κρανία, να σπάσει αμάξια άλλων δίποδων του ιδίου ή και διαφορετικού φύλου, να σνιφάρει ένα μπιτόνι τζίνα και να μεταμορφωθει σε Τζόκερ ενω παίζει μπιλιάρδο στο τραπέζι της κουζίνας του. Ναι όλα ορθά και τετριμένα, αλλά έλα που ήρθε ο Ταφ Λάθος να μας δείξει πόσο απρόβλεπτο ειναι το ανθρώπινο είδος.
          Ω Αλλάχ, ο τύπος ειναι τρισμέγιστος. Πάντα λάτρευα ψυχόδραμα αλλά ο ΤΛ ήρθε να μου δείξει την άλλη πλευρά του νομίσματος. Πάντα πίστευα πως στην κατάντια του ο άνθρωπος μπορεί να δείξει την δημιουργική του πλευρά, αλλά ο τύπος ξέφυγε. Κατάφερε να βγάλει δίσκο παρακαλώ. ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ, κατάφερε να βγάλει ολόκληρο δίσκο για μια γυναίκα ρε φίλε. Είναι επικό.
          Εγω σκέψου λατρεύω Πάριο, Τερλέγκα, Γονίδη, Βαλάντη κι άλλους γλυκανάλατους, ίσως για σένα καλλιτέχνες, αλλά στο φαινόμενο Ταυτισμένος Λάθος σήκωσα χέρια, πόδια και μπουκάλι ουίσκι (τελειωμένο μέσα σε ένα βράδυ) ψηλά.

          Είδα πολλά μουνιά να σνομπάρουν την φάση μιλώντας περί υπoγείου - σκοτεινού style και άλλες παιδαρώδεις αερομαλακίες. Πιο φτηνιάριδες κι απ τις τσιμεντόχρωμες πατούσες πακιστανών στο κέντρο της Αθήνας έχετε γίνει ρε. Ναι μιλάω για το Hip Hop κοινο στην Ελλάδα. Δηλαδή τι θέλετε ρε μούργοι? Να βγει το παιδί και να πει για ακαταμάχητα, μάχημα, μαχητικά, ενω έχει ενα παραφυσικού μεγέθους ντριβόλι μπιγμένο στο αριστερό μέρος του τσήθους του? Έχετε φάει πακέτο απο γυναίκα? 'Εχετε παραβεί ποτέ σας τον νόμο "Οι άντρες δεν κλαίνε", χωρίς να ειναι η παντόφλα της μάνας σας υπέτεια για αυτό? Αν πεις οχι, πάνε κι έλα. Αν πεις ναι, έλα στην παρέα μας και φέρε και κανα ξύδι απ τα Lidl.
          Σαν πρώτο άκουσμα το "Ήταν παράξενη κατάσταση" μου ξίνισε, αλλά είχα κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Τόσο σε παραγωγικό επίπεδο, όσο και σε θέματα, τεχνικά σημεία και μίξη είναι πολύ μπροστά. Και ναι σε όλα τα παραπάνω, είναι υπερβολικά πρωτότυπο, κάτι που λείπει απ το Rap στο Ελλάντα, μα μεν. Beats απο Addict, Ταυτισμένο Λάθος, Cisco Kid και Μadness Key, και στα raps συμμετέχει ο NEON, που όσο και να μην μου αρέσει έχει την δικιά του φάση κι ειναι απολύτως σεβαστή.
          Το επόμενο καλοκαίρι, μιας και φέτος δεν μπόρεσα να πάω θάλασσα, θα το τιμήσω με τζιν τόνικ, κύμα, ξαπλώστρα και ρέγγα σε εφημερίδα.
          Ο Ταυτισμένος είναι το μικρότερο, ηλικιακά μέλος των 07, και συνιδρυτής μαζί με NEON και Cisco Kid, ενός πρωτοποριακόυ Label για τα Ελληνικά δεδομένα (το παρατράβηξα λίγο,αλλά δεν πειράζει, έχω πυρετό και θέλω να μαι καλός με όλους για να ναι και οι "όλοι", μαζί μου). Μιλάω για τους B-Music. Πανέμορφα beats, κι αξιοπρεπέστατα raps απ την εν λόγω ομάδα. Ο φρέσκος αέρας είναι κάτι που έλειπε απ την σκηνή, και ταυτόχρονα το ανάλαφρο ύφος. Μου άρεσαν πολύ οι dub πειραματισμοί τους, και σίγουρα τα πολύ προσεγμένα γραφιστικά τους. Μακάρι να ξεκόψουν απ την Zoltan, όπως ξεκόψανε κι απ τους King style γιατί κόβω το σκηνικό τους να ριζώνει δίπλα στο παρτέρι με τους μαραγκιασμένους μαιντανούς, Λόγο Απειλή, Ραψωδό φιλόλογο και Freestyle from Arsonists που πρόσφατα έμαθα πως κατέληξε να πουλάει καλαμπόκια στην Παραλιακή οδό Θεσσαλονίκης, μαζί με Μάστορα και Γιανπιντσάι που επιμελείται τους λουκουμάδες.
          Για την ιστορία, ο Ταυτισμένος Λάθος έχει στην πλάτη του 2 solo δίσκους. Πάρα πολλά κομμάτια με Ψυχόδραμα 07 σε πολλά απο τα οποία ειναι και ο μουσικοπαραγωγοκατασκευαστής, 2 bootlegs με Β-music και ενα solo Beattape που έχει ήδη μπει στην συλλογή των αγαπημένων δίσκων μου. Αν δεν είσαι κολλημένος κροκοδειλάκιας που ακούει μουσική μόνο απ τους υπονόμους της Νέας Υόρκης, σου προτείνω να τσεκάρεις την καλιτεχνάρα μας ανεπιφύλακτα.

    Καλή μας εξεταστική, υγεία και δημιουργία. Χαιρετίσματα απ την μη-χαιτέα τρομοκρατική μας οργάνωση και φιλιά στα γόνατα.

    Δισκογραφία για ΔΩΡΕΑΝ κατέβασμα :
    Ήταν περίεργη κατάσταση 2010
    Κάνοντας μια βόλτα
    Tales from the script [Beat tape vol.1]




    12 σχόλια:

    1. Η μεγαλυτερη μαγκια ειναι οτι εβγαλε το cd χωρις να εχει κανεις ιδεα και το εδωσε καπακια για download.Φανηκε οτι το εκανε για την καυλα του.Οι παραγωγες ξεχωρισαν κυριως.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Σωστότατος όπως πάντα ο φίλος Τραγοπόδαρος.
      Εύγε+γλιτς γλιτς!

      :)

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. Ποίηση! Ποίηση!
      Χωρίς πλάκα εδώ δεν προτείνετε μουσική, εδώ γράφετε λογοτεχνία. :p

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    4. Εγω δηλωνω αδαης σε θεμα Ψυχοδραμα..τους ηξερα μονο σαν ονομα διπλα στο " 8 τεχνη " σε τοιχους και ντουβαρια..Αυτη τη δουλεια του Ταφ Λαμδα την κατεβασα απο περιεργεια τη μερα που βγηκε και απο τοτε την εχω μονιμα στον μπιθρο μου (MP3 για τους αγγλομαθεις..)..ποσους μηνες τωρα..

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    5. Εσένα κυρ Ανώνυμε κάπου σε ξέρω.
      Κάνω λάθος μήπως?

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    6. μπαα..λαθος θα κανεις τραγοποδαρε Vendetta..Ας πω και ενα ονομα ΑΝ ξαναγραψω να με ξεχωριζεις..Το Ασοβαρος καλο δεν ειναι?καλο ειναι..

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    7. Vendetta, ΑΝ με κεφαλαία και Ασόβαρος.
      Χμμ επίσης χρησιμοποιείς πάντα δυο τελείες αντί για μια.

      Θέμα χρόνου ειναι να σε πάρω μυρωδιά κυρ ασόβαρε :)

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    8. χαχα..οκ κυριε Μονκ αλλα υπερβαλλεις λιγο..απλος αναγνωστης του διαδικτυακου αυτου ιστοτοπου ειμαι που ειπε να εκφερει αποψη..αν και εχω αρχισει να αγχωνομαι με τις τοσες ερωτησεις..εχεις σκεφτει να γινεις ασφαλιτης?θα γλιτωσεις και το μαρτυριο της εξεταστικης :-)

      κυρ-Ασοβαρος

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    9. Meta kai apo to videoclip tou apedeikse oti mporei na kanei emporiki kariera kai na vgalei kapoia lefta apo ti mousiki kratwdas low profile kai xwris na kseftilisei kai alloiwsei ti mousiki kai to xaraktira tou san kallitexnis.Einai monadikotita o tupos kai exei pragmatika polu talento.Ton ektimw vevaia perissotero ws aplo kallitexni para ws hiphoper giati auto pou kanei einai men kati to monadiko alla egw proswpika oriothetw alliws to hiphop

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    10. σωστοτατο ριβιου αν και το ξεφτυλιζεις με την καλοσυνη σου σε μερικα σημεια,ειπαμε κρατα λιγη διχονοια λιγη χολη να σταξει πανω στο γραπτο να γουσταρουμε.αλλά! ταφ λαθος αξιζει μιας τετοιας καλοσυνης και παρουσιασης..μεγαλος μπιτμεικερ και χαρακτιριστικος εμσι..το μπιτ τειπ του ειναι one of a kind και το δισκακι που παρουσιασες προσεγμενο απ'ολες τις αποψεις.
      @ασοβαρος: Μυστηριος εισαι δικε μου και σε παω,καλα τα λες.

      ΑπάντησηΔιαγραφή