• Die Antwoord - Donker Mag (2014)


    Disclaimer: Για να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο ίσως χρειάζεται να πιείτε ναρκωτικά.

    Υπάρχουν πράγματα που βρίσκονται επάνω σε ένα σώμα ή ένα κεφάλι ή γενικά σε έναν τόπο, χωρίς να υπάρχει απαραίτητα κάποιος λόγος ύπαρξης. Για παράδειγμα, οι ρόγες σε ένα ανδρικό σώμα δεν παρέχουν καμία επιπλέον λειτουργία στους δύο βασικούς σκοπούς της ψυχικής υπόστασης: την επιβίωση και την διαιώνιση του είδους. Ή αν ρωτήσετε τον Τραγοπόδαρο εκδικητή γι αυτό το θέμα μπορεί εύκολα να περάσετε το απόγευμα σας μιλώντας για την μοναδική κίνηση της σπονδυλικής στήλης που δεν παρέχει καμία χρησιμότητα στις χερσαίες μας δραστηριότητες και παρεπόμενα μας κάνει να καταγόμαστε από τις γοργόνες.


    Όπως πρώτος ο πατέρας του Καπιταλισμού, Δαρβίνος διατύπωσε ότι τα πράγματα στους ζωντανούς οργανισμούς αλλάζουν για να μπορέσουν να προσαρμοστούν στις μεταβολές του εξωτερικού περιβάλλοντος, το ίδιο έχει συμβεί και με την την Κωλότσεπα. Αν είσαι αρκετά παλιοσειρά θα έχεις παρατηρήσει ότι το μοναδικό πράγμα που έχει μείνει ανέπαφο κατά την διάρκεια του χρόνου είναι το description του blog. Α, μπράβο είναι αυτή η μαλακία που λέει κάτι για την φτήνια του κόσμου και για τα γραμμόφωνα που παίζουν μετρονομικά (ο κωλοψαγμένος ο ντινάρας τα γράφει αυτά, εγώ ούτε ξέρω τι σημαίνει μετρονομικό παίξιμο γραμμοφώνου).

    Έτσι λοιπόν, το description δεν παραπέμπει σε κάποιου είδος σύνθημα για τις είσοδο υπόγειες κωλοτσεπίτικες στοές που παίζουν ΜΟΝΟ γαμάτη μουσική. Καλή ιδέα ωστόσο. Ο βασικός λόγος ύπαρξης νομιζω είναι για να φαινόμαστε ψαγμένοι στον μέσο έφηβο πιτσιρικά ή στον ενήλικο μπούφο που παρακολουθεί Τράγκα για να ενημερωθεί.
    Ωστόσο για να βάλω τα πράγματα σε μια τάξη και για να δικαιολογήσω το γεγονός της μακροχρόνιας παραμονής του στο head της html, όλα μας τα πόστ είχαν να κάνουν κάτι με το βασικό νόημα που βγάζει αυτό το descr. Δηλαδή μουσικές που δεν κακώς δεν γουστάρει ή δεν ξέρει ο λαουτζίκος και vice versa. Τώρα βέβαια αν με ρωτήσεις να σου πω μια συγκεκριμένη δουλειά ή έναν καλλιτέχνη σχετικό δεν ξέρω να σου απαντήσω. Και επειδή, δεν μ' αρέσει να μην ξέρω κάτι για κάτι που μ'αρέσει (mindfuck) σκέφτηκα να γράψω για ένα συγκρότημα που κατά την γνώμη μου summarize το όλο σκηνικό.

    DIE ANTWOORD

    Δεν είχα ιδέα για την ύπαρξη τους μέχρι πριν ένα τρίμηνο. Βασικά τους ήξερα αλλά δεν είχα ιδέα ποιοι είναι. 0:57 & 3:26. Ωραίος ρε κοντόπα.
    Η πρώτη μας επαφή έγινε όταν το 'αφεντικό' μου μετά ένα dinner αρχήσαμε τις μπύρες και με τα πολλά αρχήσαμε να βλέπουμε καμμένα βίντεο στο you tube. Αυτός μου έβαλε Die Antwoord εγώ του έβαλα Πάνο Κιάμο. Μετά βγήκαμε στους δρόμους και τραγουδούσαμε 'φωτιά με φωτιά' στα γκομενακια που βόλταραν. Νομίζω τον κέρδισα.



    Die Antwoord λοιπόν ή αλλιώς 'Η Απάντηση' στα Σαουθαφρικικά ορ γουατέβερ μαν. Τριμελές κρου που αποτελείτε από τον mc Ninja aka κινούμενο HPV, την mc Yolandi Visser aka Yo-Landi Vi$$er και τον dj Hi-Tek aka Κριτή aka καμία σχέση με αυτόν. Έχουν βγάλει 2 σιντί ($o$, Ten$ion) τα οποία γαμάνε εξίσου -ίσως με μια μικρή προτίμηση προς το τενσιον- και πριν 1 περίπου μήνα βγήκε το καινούριο τους (Donker Mag) για το οποίο δεν έχω να πω πολλά. Αρκετά με την Πλιατσικοpedia όμως.

    Όπως έχω ήδη προλογίσει οι Die Antwoord είναι κατά την άποψη μου το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα όσον αφορά το description του βλογκ. Έχουν αυτό το είδος της τρασίλας που δεν ξέρεις αν είναι επιτηδευμένο ή όχι με την πρώτη ματιά. Κοιτόντας τα βίντεοκλιπ τους το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς είναι ένα τσούρμο περίεργες φάτσες λες και βγήκαν από το Τσέρνομπιλ μετά το ατύχημα για καταμέτρηση. Στην συνέχεια λίγο τα περίεργα σουρεαλιστικά σκηνικά, λίγο οι μουσικάρες του Κριτή, λίγο οι χορογραφίες με σύνδομο down, λίγο η γιολάντι που παίζει σκουος με ανδρικά μόρια, λίγο κάτι εφφέ αφτερ εφέκτς και λίγο κάτι τρασίλες του στυλ μύτες μυρμηγκοφάγων και χέρια από αρμαντίλο ε...δεν θέλει και πολύ να σκαλώσεις. Και η φάση είναι ότι μετά από 2-3 βίντεο αρχίζεις να πιστεύεις ότι αυτά που λένε εμπεριέχουν κάποια βαθύτερα νοήματα. Σα να λέμε του πλίατσικα η κωλότσεπα δηλαδή.
    Για τους τύπους απλά θα πω ότι υπάρχει άτομο στο συγγραφικό τιμ που δεν παει να αγοράσει καλαμάκια του φραπέ και αντ'αυτού κάθεται και τα πλένει κάθε μέρα. ΓΑΜΩΓΑ.
    Όσον αφορά τις μουσικές αυτές έχουν να κάνουν με κατα βάση techno και rave beatακια. Προσωπικά τα γουστάρω φουλ. Ωστόσο για να γουστάρεις πρέπει να είσαι εν τω μέσω της κατάπωσης αλκοόλης σε οποιαδήποτε μορφή και διάσταση. Ή απλά να είσαι 10 ώρες μπροστά στο πισί.

    Μέχρι πριν περίπου 1 μήνα θα μπορούσα να πω ότι είναι ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά lovit or hate it παραδείγματα που χρειάζεται απαραίτητα να είσαι στο κατάλληλο mood για να τ'ακούσεις. Πριν ένα μήνα βγήκε το καινούριο τους cd Donker Mag στο οποίο φαίνεται πως προσπαθούν να κάνουν στροφή προς το πιο μεηνστριμ και χιπχοπ κοινό. Οι techno παραγωγές μετατράπηκαν σε deep house, και electro/uplifting hiphop, έκαναν φιτ με τον dj muggs, έχωσαν μέχρι και κάτι σαν μπαλάντα. Ξενέρωσα. Δεν μεταδίδω άλλο. Πάρτε ένα αη φινκ γιουρ φρικι και πισσ εξω.


    ΥΓ. Η γιολάντι έχει παιδί. λολ

    1 σχόλια: