• Ceschi-The one man band broke up 2010


    Πριν τέσσερις μέρες κι ενω η σάρκα μου γινόταν ένα με τα σκονισμένα πλήκτρα του laptop της βασούλας βλέπω κατι να αναβοσβήνει, ενα φως στην ερημιά που λέει κι ενα φιλαράκι. Και αν συνεχίσουμε τον στίχο, θα δούμε πως ένα τόσο καθημερινό πράγμα, όπως μια συζήτηση στο msn, καλή ώρα, μπορεί να ανατρέψει την μέρα σου ή ακόμα και να κάνει μια ανακατάταξη των μουσικών γούστων του θύτη (οχι αυτουνού που κανει freestyles σε παγκάκια υπο την μουσική υπόκρουση ανάπηρων Α.Τ.Ι.Α) .
    ΔΠΘ "Βρήκα φως στην ερημιά και το ξανάκανα, μη έχοντας ιδέα για το που θα φτάνα......" (έτσι για την εγκυκλοπεδική γνώση μωρέ).

    Για να πω την αμαρτία μου ήμουνα ψιλιασμένος, το ξέρα οτι ο βασιλάκης έχει να προτείνει κάτι καλό.
    -"Ε μαλάκα, δες αυτό ρε"
    -"Οκ, κάτσε κανω μια δουλίτσα και μετά." (πρέφα, απλά βαριόμουν να ανοίξω τα ηχεία).

    Ceschi-Bad jokes

    Ομολογώ πως δεν τον ήξερα τον τύπο (παρόλο που χει συνεργαστεί πάμπολες φορές με τον Sole), αλλα με εντυπωσίασε. Παίρνω το θάρρος να πω πως μου θύμισε sage francis στα καλύτερα του και στιχουργικά αλλά και μουσικά. Ναι λοιπόν, Ceschi. To πρώτο μου άκουσμα ήταν ενα συνοθύλευμα rap μουσικής με country-folk στοιχεία, και αν μου άφησε κάτι στο τέλος αυτο θα ήταν μια γλυκιά μυρωδιά μπαλάντας. Δεν έχει εξάλλου λόγο να κρύψει τις οχι και τόσο "yaw" καταβολές του. Εμφανίστηκε στο πρώτο clip του δίσκου του με μια κιθαρίτσα, και εξιστορούσε τα "κακόγουστα αστεία" της τσιμεντένιας παραφροσύνης.

    Το πρώτο άκουσμα μου απ τον δίσκο ήταν το bad jokes. Στιχουργικά είναι μεγάλη αρρώστια καθώς τα τσάτσαλα αστεία ειναι το φόρτε μου.
    Ενδεικτικά και σε ελέυθερη μετάφραση: "Όταν ο Θεός έπλασε την γυναίκα δεν της χάρισε δύο, αλλα τρια στήθη, όταν το τρίτο αποδείχτηκε άχρηστο ο Θεός έκανε εγχείρηση αφαίρεσης. Η γυναίκα με το κομμένο τρίτο στήθος παρουσιάστηκε ενώπιον του κατασκευαστή και ρώτησε τι θα κάνουμε μ αυτό. Η απάντηση; Θα φτιάξουμε τον άνδρα."

    Λοιπόν λίγο η παραξενιά του στίχου του, λίγο η ανάγκη μου να ακούσω χαλαρή μουσική χωρίς πολλά πολλά  και λίγο η εμπιστοσύνη μου στο ένστικτο του βασίλη, με έπεισαν να κατεβάσω τον τελευταίο δίσκο του Ceschi, μετά απο 4 χρόνια δισκογραφικής απουσίας.

    Τίτλος επιβλητικός. Τhe one man band broke up. Oι συντελεστές του δίσκου: Fake four, Sole, DJ scientist, Icon the mic king. Και κάπου εδω αρχίζει το ευχέλαιο. Ο Ceschi εξιστορεί ιστορίες του δρόμου, μέσα απ τα μάτια του πολυταξιδεμένου μουσικού. Αυτοκαταστροφικές τάσεις, μίσος και απέχθεια ξετιλίγονται πανέμορφα πάνω απ τις μουσικές παραγωγές του Scientist. Πότε υπο την μορφή μελωδικής μπαλάντας, πότε υπο την μορφή ραπίσματος. Γίνονται ταυτόχρονα και τα δυο εξισου καλά; Η απάντηση είναι και βέβαια κι αν δεν σε πείθω εγω σύγκρινε τις τεχνικές διαφορές του Bad Jokes με αυτές του Fallen famous, όταν κατεβάσεις το δίσκο. Βλέπεις ο ηλίθιος hip hop ακροατής, προτιμάει να ανέβασει 30 φορές τον πρώτο δίσκο των mobb deep στο youtube, παρά να μπει στον κόπο να ακούσει και κάτι ποιο alternative.

    Όσον αφορά την μουσική παραγωγή, το sampling λαμβάνει νέα διάσταση. Δεν θα πω και πολλά επι του θέματος. Απλά τα κρύα πιάσαν σιγά σιγά και ποιος είναι ο καλύτερος σύμαχος? (Μην μου πείς τα ρακόμελα κωλοφοιτητάκο, σε γάμησα). Χαχαχαχαχα, πες με ανώμαλο, αλλά μου αρέσει να κάνει πουτσόκρυο και να αράζω με πολύπλοκα drumloops και ενορχηστρώσεις να μπλέκω τον ήχο της βροχής με μεθυσμένα λόγια και ήχους της πόλης. Είσαι κι εσυ τέτοιος? Αν ναι, χωρίς συζήτηση ψαξε για το δισκάκι (δυο σειρές παρακάτω, δεν ειναι κόπος).

    Download Τhe one man band broke up

    2 σχόλια: