• Incise - Daily Methods (2010)




    Είσαι ολντ-σκουλάς? Έχεις φωτογραφία του 2Pac πάνω από το κρεβάτι σου με λεζάντα "I want to believe"? Πιστεύεις ακόμα ότι ο καλύτερος Έλληνας MC είναι ο Ρυθμοδαμαστής?
    αν ναι..σταμάτα αμέσως την ανάγνωση και ξεκίνα μαθήματα αυθυποβολής, μέχρις ότου να νιώσεις έτοιμος να ακούσεις και κάτι λίιιγο διαφορετικό από τον κλασσικό χιπχοπ ήχο και το πως αυτός προβάλλεται προς τα έξω. Ουφ, με μια ανάσα το γράψα. Ας ξεκινήσω όμως τώρα να περιαυτολογώ..

    Εγώ λοιπόν... Συνηθισμένα πράγματα... Ξυπνάω το πρωί με μπινελίκια να πάω σχολή, μισώντας τον εαυτό μου, με αποκορύφωση, την ώρα που κοιτάζομαι στον καθρέφτη του ασανσέρ, και διαπιστώνω ότι μια τούφα(εκτός από το κλασσικό κοκκορίκο μου) πετάει ανεξέλεγκτα και έχω και καναδυό τσίμπλες ακόμα καρφωμένες στα μάτια μου. Γαμώ τον Χριστό μου μουγκρίζω βγάζοντας της τσίμπλες και κάνοντας χαριτομενιές στον καθρέφτη την ώρα που προσπαθώ να κατεβάσω το μαλλί που είναι σαν κύμα στον Ατλαντικό την εποχή των μουσώνων.

    Τέλος πάντων, βγάζω το mp3(ζεικ σ' αγαπώ!) την ώρα που πήγαινα να πάρω αστικό, και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα έβριζα που δεν είχα τίποτα να ακούσω και να γουστάρω. Δεν γαμιέται σκέφτομαι, ας βάλω κανένα που δεν έχω ακούσει μπάς και ηρεμήσω. Βλέπω το "Incise - Daily Methods" και λέω καλή φάση πρέπει να είναι. Το βάζω, ξεκινάει με κάτι ατμοσφαιρικούς ήχους, με κάτι πιανάκια, συνεχίζει με κάτι καραμούζες και κάτι γκομενάκια στο ρεφρέν και κάπως έτσι έφτασα στο Πανεπιστήμιο χωρίς καν να το καταλάβω. Σοβαρά, μόλις κατέβηκα κατάλαβα τι έγινε.

    Κάπου εκεί εκτίμησα τον Ιncise για αυτό το πολύ όμορφο σιντάκι αν και το προηγούμενο με τίτλο "Nobody's Story" που κυκλοφόρησε το 2008 ήταν αρκετά καλό, μην πω και καλύτερο, αλλά αυτό είναι ψιλοφρέσκο οπότε διάλεξα αυτό για να γράψω. Για να πάμε τώρα στα πιο τεχνικά μέρη του σιντί..
    Το κυρίαρχο στοιχείο, κατά την άποψη μου, είναι η ατμόσφαιρα που έχει στα κομμάτια του, είτε με πιανάκια, είτε με ήχους φύσης, είτε με γκόμενες που λένε κάτι "αααα, ουυυυ" λες και τις βαράει κάποιος με ρόπαλο την ώρα που τις ανακοινώνει ότι κέρδισαν το Τζόκερ, είτε γενικά με το δέσιμο των κομματιών που δεν ξεφεύγει από κομμάτι σε κομμάτι. Τα μπίτια είναι πολύ ωραία, έτσι εναλλακτικά ξέρω γω, με πολλά όργανα και ωραίο δέσιμο. Τα ραπς δεν με τρέλαναν γενικά.. πούστηδες Καναδοί! Ωστόσο στέκονται αξιοπρεπέστατα στα κομμάτια. Στίχους δεν πρόσεξα ιδιαίτερα επειδή 1ον, δεν μου έκανε ερέθισμα να προσέξω και 2ον, από τα λίγα που έπιασα, κατάλαβα ότι δεν θα λένε και τίποτα σπουδαίο. Αλλά εντάξει, καλύτερα έτσι. Το σιντί έγινε για να το ακούς, να αράζεις και να χαλαρώνεις. Αν ήταν να σε βάλει σε προβληματισμούς, κάπου θα το χάνε το παιχνίδι. Ωραίος ο Incise λοιπόν. :)

    Εγώ θα σας συνιστούσα να κατεβάσετε το εν λόγω δισκίο, αν και καλοκαιρινής φάσης, είναι μια αρκετά καλή παρέα πηγαίνοντας κάπου ή ακούγοντας το έτσι σε φάση backround στο σπίτι. Επίσης δεν θα χρειαστεί να αλλάξετε συζήτηση όταν σας ρωτήσει το επίδοξο γκομενάκι τι μουσική ακούς. Άνετα θα γουστάρει και εκείνη.

    Μουτς!



    Track Listing:
    1. Sunrise
    2. Hope featuring Need Not Worry
    3. Running Out Of Time featuring The 49ers
    4. Got To Go featuring Nieve
    5. Bring It Back featuring Hydroponikz & Anika
    6. Paving The Way featuring Okay City, Shad K & David Morin
    7. Go Back featuring Noah King
    8. Mid-Day
    9. A New Day featuring Ajaxx
    10. Music Forever featuring The Stereotypes
    11. Written featuring Don Cerino
    12. Rising (Redux) featuring Tunji of Inverse
    13. Inequity featuring Stain
    14. Stay Driven featuring Dan Johns
    15. Sunset
    16. Paving The Way featuring Okay City, Shad K & David Morin (re:plus Remix)
    17. Got To Go featuring Nieve (Incise Remix)



    2 σχόλια: