• Hezekiah - Conscious Porn (2010)




    Καλησπέρα ρε μόρτηδες. Ένα τσακ έχει απομείνει μέχρι και αυτός ο χρόνος να πάρει την πουλάρα, και σαν εναλλακτικός Άγιος Βασίλης αποφάσισα να σας κάνω δωράκι μια παρουσίαση!
    Ποιος δυσανασχέτησε να του φάω τα μάτια??? Μαλάκες(με τριπλό σαλιωμένο λ)...

    Αν και το συγκεκριμένο σιντάκι στα αυτιά μου μπορεί να είναι λίγο εκτός κλίματος(Χριστούγεννα, κρύο και μαλακίες), ωστόσο παραμένει ένα πολύ καλό σιντάκι που έχει να πει πράγματα και στιχουργικά και μουσικά.
    Ο Hezekiah λοιπόν. Αρκετά γνωστός σε μερικούς από εσάς μετά τo πέρασμά του στους The Roots, και από τις συμμετοχές του σε κομμάτια άλλων καλλιτεχνάδων(Bahamadia,Musiq Soulchild,Freeway κ.α.). Βέβαια αυτό που τον ξεχωρίζει στα δικά μου υπέροχα μουσικά αυτιά, είναι ότι είναι ένας αρκετά "ανοιχτόμυαλος" mc/στιχουργός/παραγωγός/τραγουδιστής/κιθαρίστας, που συνδυάζει αρκετά μουσικά ειδή, με το αποτέλεσμα να μην είναι το κλασσικό χιμπ χομπ, που έχουμε συνηθίσει, αλλά κάτι πιο χαλαρό, ανεβαστικό, και σίγουρα μπορεί να το ακούσει και η κοπέλα σου που τόσο καιρό στα πρήζει να κλείσεις αυτά τα νπαμπαντούπα.

    Το σιντακί λοιπόν. Εντάξει να πω όλη την αλήθεια, τον μαν δεν τον ήξερα και από χθες.. Το σιντί το κατέβασα επειδή με τράβηξε το εξώφυλλο και ο τίτλος. Έλα πες αλήθεια, κι εσένα θα σε τραβούσε κουφάλα, άστα αυτά. Κοίταξα το εξώφυλλο που λες και το μυαλό μου πήρε φωτιά.. Τι στο πουλί μπορεί να συμβόλιζαν οι μεγαλόβυζες κυρίες με την οθόνη στο κάφκαλο? Το άκουσα μια φορά, το άκουσα και δεύτερη(και 3η και 4η κτλ.) και ακόμα δεν έχω καταλάβει τι ρόλο βαράνε. Εδώ που τα λέμε μπορεί και τίποτα.. Αλλά την δουλειά του την έκανε στο να μου κινήσει την περιέργεια να το ακούσω. Εξ'αλλού δεν είμαι και ο πιο ειδικός σε αυτά τα θέματα. Ακούστε το μόνοι σας και βγάλτε τα συμπεράσματά σας άχρηστοι.
    Ο δίσκος τώρα, αποτελείτε από 11 uplifting, στην πλειοψηφία, hiphop κομματάκια και 4 σκιτάκια. Αν κάτι βρήκα αρνητικό, ήταν οι πολλές συμμετοχές που είχε.. Μόνο σε ένα νομίζω είναι μόνος. Αλλά και πάλι, προσωπικά δεν με χάλασε ιδιαίτερα, ούτε μου χάλασε το κλίμα του δίσκου.
    Όπως είπα και πριν, δεν είναι εύκολο να προσδιορίσεις το είδος της μουσικής που κάνει ο Hezekiah.. Πολλοί ήχοι και διαφορετικά από κομμάτι σε κομμάτι beats σου δίνουν την εντύπωση πως βρίσκεσαι σε κάποια ιρλαδέζικη παμπ, ξαπλωμένος στην μπάρα με την μπύρα έτοιμη να εκραγεί από παντού μέσα σου και από πάνω να χορεύει η Jessica Simpson το "these boots are made of walking"
    Γενικά ο ήχος του δεν ξέρω αν μπορεί να θεωρηθεί mainstream(και δεν με νοιάζει κιόλας), αλλά πιστεύω μπορεί εύκολα να παίξει σε μαγαζιά όπως καφετέριες κτλ. Ναι ξέρω θα μου πεις, εδω παίζουν flo rida και t pain, δεν θα μπορούσε να παίξει κάτι τέτοιο; Ντάξει έχεις δίκιο σκάσε.
    Τα μπιτια τώρα γαμάνε γκώλους! Σοβαρά, για την φάση τους τα βρήκα πολύ σωστά. Δυνατά και απλά σχετικά, για να μπορεί να δείξει και τις τραγουδιάρικες ικανότητες του ο μαν, αλλά με την καμία πρόχειρα. Και τα μπάσα σε αρκετά κομμάτια ήταν άψογα.. Σε φάση, ήταν ακριβώς στο κλίμα του κομματιού. Δεν μπορώ να εξηγήσω καλύτερα, γαμήστε με πάω για κλείσιμο.

    Αυτά λοιπόν για μια κυκλοφορία που σίγουρα αξίζει την προσοχή ακόμα και αν δεν πολύ γουστάρετε την εν λόγω φάση. Αν γουστάρετε και θέλετε, τσεκάρετε και το Li(f)e του Sage Francis που βγήκε τώρα πρόσφατα, αρκετά καλό σιντάκι. Πάρτε και κομματάκι για να δείτε τι ζειπαι, και λινκάκι με πολύ αγάπη. Τα φιλιά μου gentlemens, καλή νέα χρόνια να έχουμε γιατί η προηγούμενη ήταν σκατά. Γλι γλι






    2 σχόλια: