• Toυ Πλιάτσικα η κωλότσεπα



         Αρχικά, πολύ καλησπέρα σας. Εδώ όλα καλά, ο καιρος έχει αρχίσει να "ανοίγει", μπορώ να βάζω πλυντήριο πρωί και το απόγευμα να χω καθαρές μπλούζες, δεν υπάρχει λόγος να φοβάμαι για το λεπτεπίλεπτο ανοσοποιητικό μου σύστημα που ονομάζεται αμυγδαλές και γενικά ρε παιδί μου όλα κυλάν αρκετά ομαλά. Όλα αυτά στον δικό μου μικρόκοσμο που δεν θα πρεπε σε καμία των περιπτώσεων να διαφέρει κατά πολυ απο τους δικούς σας. Ρε μούτρα δεν ειναι κάποιου τύπου απολογία, απλά πιστεύω πως κάποια πράγματα είναι καιρός να μπουν σε μια εν δυνάμει τάξη.
         Θα ξεκινήσω απ τον τίτλο του ιστολογίου. Δεν ξύπνησα, εγω και οι υπόλοιποι μια μουντή χειμωνιάτικη μέρα και είπαμε θα φτιάξουμε ενα blog που θα χαντακώνουμε κόσμο και κοσμάκη υπερπροβάλοντας τον τόσο γαμάτο εγωκεντρισμό μας, το τάχα μου αστείο παύλα καυστικό πρόσωπο της δισκοκριτικής μας ικανότητας και τις μουσικές μας γνώσεις.
    Ο Πλιάτσικας κατ εμέ, ειναι ο πιο αερολόγος καλλιτέχνης που εχει περάσει απ τα εγχώρια και όχι μόνο ύδατα. (Αν ήτανε τον κόσμο να άλλαζα θα ξαναέβαφα γαλάζια την θάλασσα. Οκ, καλό ναι, στιχάρα. "Μπλέ", "θάλασσα", "βάφω", ναι, καλύπτει όλα τα οπτικά φάσματα ενός ερωτευμένου επαναστάτη που το μυαλό του τρέχει αλλοπαρμένο απ την μαγεία της πλάγιας γραφής). Πούτσες μπλε θα έβαφες μίστερ. Η θάλασσα ποτέ δεν ήταν γαλάζια, αυτό ειναι μύθος. Μια πουστιά που κάνει ο ήλιος για να μπείς θάλασσα και να ρουφήσεις καρκίνο σαν γνήσιος ελληναράς μαλάκας που είσαι. Τέσπα δεν ειναι του παρόντος να χαντακώσω την επιρροή μου, αλλα να προστατέψω τις προθέσεις μου-μας, ώστε να αποφεύγονται αναπηρίες και τζερτζελέδες που αφορούν το ποιόν της εν λόγω ιστοσελίδας.
         Tι το ενδιαφέρον μπορείς να βρείς στην οπίσθια τσέπη ενός αερολόγου λοιπόν? Ένας σύγχρονος τσαρλατάνος, ένας πυλ λαξ τύπος ποτέ δεν λέει την αλήθεια φίλε μου. Αλλα!!!. Ποτέ δεν λέει και ψέμματα. Πόσο μάλλων η κωλότσεπά του. Αναδρομικά πιστεύω πως έθεσες μια οριακή συνθήκη σ αυτά που διαβάζεις και σ αυτά που ήδη έχεις διαβάσει σαν μη μυρικαστικός οργανισμός. Όχι? Δεν πειράζει, συνέχισε να τρως παπάτζα και πρόλογο. Να γαμήσεις δεν υπάρχει περίπτωση όσο και να το θες, πόσο μάλλων εμένα που χω το τσίγκινο σωβρακάκι αφημένο στο καλοριφέρ να στεγνώνει απο τότε που η διαδυκτιακή ανωνυμία μ έκανε μάγκα. (Πληροφορική σπουδάζω και ξέρω πως αν θες με βρίσκεις και μου γαμάς τα πάντα για δυσφήμιση, εννοείται πως μειώνω την ίδια μου την νοημοσύνη και εθελοτυφλώ, μην μου βγάλεις δικαστικά κατεβατά)
    Συνοψίζοντας, απο δω μέσα δεν θ ακούσεις απλά γνώμες. Θα διαβάσεις 5 παραγράφους διατυπωμένες ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που θα τις άκουγες κι αν έβγαινες για καφέ μαζί μας, μιας και είμαστε φιλαράκια. Γενικά κάνουμε το νταβαντούρι μας, λέμε δέκα δικά μας πραματάκια και σε καμία περίπτωση δεν μισούμε, όπως και δεν λατρεύουμε. Μουσικό είναι το θέμα, αν θέλετε φανατισμούς πάτε γηπεδάκι, ρουφάτε και 5-6 λέξους και τα λέγαμε μπάη.
         Λοιπόοοον. Παίρνω την άδεια απ το πληκτρολόγιο μου ώστε να μετονομάσω την φύση της ιστοσελίδας μας απο "δισκοκριτική" σε "καφενειακή". Δεν υπάρχει λόγος να θίγεσαι κύριε "οπαδέ", όπως κι εσυ κύριε "καλλιτέχνη". Αυτοί που μας διαβάζουν, δεν πρόκειται να διαμορφώσουν άποψη απο εμάς. Κι αυτό που λέω το πιστεύω, ξέρεις γιατί?
    Γιατί ο άνθρωπος που είναι ικανός να διαπλάσει την μουσική του προσωπικότητα απο τις αερολογίες 5 ανώνυμων, είναι τόσο τραχανάς που απ το να διαβάσει 20 κατεβατά προτιμάει να δει ενα φτηνιάρικο clip με 5 κάγκουρες μέσα κι αυτό ειναι το λιγότερο. Είναι ικανός να το κάνει θρησκεία μη δεχόμενος όποια αντίθετη άποψη. Οπότε εσυ είσαι ο κερδισμένος κύριε καλλιτέχνη, καθώς το όνομα σου φιγουράρει σε ακόμα έναν ιστότοπο.
    Ρε φίλε δεν δίνω μια αν σου φαίνομαι αστείος, σωστός, γνώστης κι αν μου ανεβάζεις τα views. Ειλικρινά δεν θέλω και ποτε μου δεν θέλησα να κάνω κακό στις καριέρες σας. Ποτέ δεν ζητιάνεψα κέρδος και εικονικές υποκλίσεις απ τον τρόπο που βρήκα να σκοτώνω τον χρόνο μου. Εγω απλά πλάθω συνειρμούς και συσχετίζω τις μουσικές σας με την καθημερινότητα μου. Αυτό μόνο τιμή σας θα μπορούσε να είναι. Μην ξεχνάς φίλε, η δυσφήμιση ειναι η καλύτερη διαφήμιση. Σας "κάνουμε" gay για να σας γαμάν οι γκόμενες απο οίκτο αρχικά και να σας ερωτεύονται στην συνέχεια. Τέσπα πολυ ασχολήθηκα με την πάρτυ σας. Άνθρωποι είμαστε κι εμείς, πείτε οτι ζηλεύουμε, οτι ψάχνουμε αναγνώστες, οτι είμαστε μισάνθρωποι, πείτε.
    Δεν τρέχει κάστανο βελουτένιοι μου, εγω εδω θα μαι και θα εξασκώ το κάμε χάμε μου παίζοντας τάβλι και ακούγοντας σαντούρι. 
    Ελα μπάη, ξινισμένοι.




    5 σχόλια:

    1. Δεν ηταν 5 καγκουρες.
      Ηταν ο Ντεγκα.
      Ηταν ο Λογκο Απειλη (φρομ απεχεις)
      Ηταν ενας σκινας με τζιβα.
      Ηταν ο Αντιδημαρχος Θεσσαλονικης
      Ηταν ενας Αλβανοκυπριος.
      Να μιλας καλα και να βγαζεις την μπλο για κατουριμα πιο συχνα. εχει 27 βαθμους εξω.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Ο καθένας που βρίσκετε σε αυτό το μπλόγκ, βρίσκετε επειδή πρώτα απ'όλα τον γουστάρουμε σαν άτομο.. Και όπως αράζουμε σε μια καφετέρια μεταξύ μας πίνοντας καφέδες και συζητάμε για μουσικές ή οτιδήποτε, το ίδιο πράγμα γίνετε κι εδώ. Είναι κάτι σαν το διαδικτυακό μας καφενείο που ακούς αυτά που θα άκουγες αν τύχενε ποτέ να αράζαμε και να πούμε 5 πράγματα από κοντά. Δεν είμαστε ούτε κριτικοί, ούτε δικαστές, ούτε καν σοβαροί ακροατές. Αν μας γουστάρεις σαν άτομα, τότε θα γουστάρεις και αυτό το μπλογκ και αυτά που ακούμε και λέμε. So simple.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. Πολύ σωστά τα λες και πάρα πολύ ευγενικά. Καφενείο. Δεν είμαστε και οι New York Times, (άσχετα αν γράφουν ακόμα και αυτοί για εμάς :Ρ) για να ασκήσουμε επιρροή σε πιθήκους με κοστούμια. Και κατ' εμέ δεν θα έπρεπε καν να απολογηθούμε. Αν δεν έχεις μάθει να σέβεσαι τις απόψεις των άλλων, και αν μπορείς, να τις αντικρούσεις με βάσιμα επιχειρήματα, τότε δεν μπορείς να είσαι ικανός να κάνεις κάτι που απευθύνεται στον κόσμο, όχι μόνο στο θέμα τις μουσικής, αλλά σε ότι έχει άμεση σχέση με τον κόσμο (Ζωγραφική, ποιήματα, πολιτική οτιδήποτε). Είναι σαν ας πούμε να έχεις γεννηθεί τυφλός και να ζεις σε ένα σκατένιο μέρος. Να έρθει ένας τύπος που βλέπει και να προσπαθήσει να σε βγάλει από αυτό το μέρος, όμως εσύ τον θεωρείς εχθρό, γιατί τόσα χρόνια έτσι ζούσες και έτσι είχες συνηθίσει, χωρίς να του δώσεις μια ευκαιρία για να αποδείξει αν είχε δίκιο ή όχι. Και με το δίκιο σου βέβαια γιατί έχεις μάθει να μην αποδέχεσαι το διαφορετικό. Μάθετε να σέβεστε διαφορετικές απόψεις ή αν μπορείτε να τις αντικρούσετε με απτές αποδείξεις.
      Αυτά από τον περιστασιακό σοφό νεαρό του μπλογκ.
      Cheers.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    4. ευχες-καταρες , επεφυμιες-τραβα ψοφα , ευστοχιες - ασαφιες , απο μια απαισια κωλοτσεπα που θα συναντουσες σε οποιοδηποτε καφενειο .

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    5. Μπράβο! I am with ya. Δεν έχω να γράψω κανένα μεγάλο κείμενο σαν αυτά που γράφετε εσείς αλλά έχω να πω ότι είμαι μαζί σας και βρίσκω πολύ ενδιαφέρον αυτό το blog αν εξαιρέσεις το design που το έχω δει σε 1240100090 blogs και το έχω βαρεθεί. Είναι κάτι αξιόλογο και το επισκέπτομαι συχνά, αν και κάνω και εγώ reviews από δίσκους και διάφορα τέτοια.

      ΑπάντησηΔιαγραφή