• Απέχεις - Voodoo (2010)



    Ξεκινάω πριζομένος για το σιντί αυτό, ο λόγος είναι οτι εκεί που το είχα ακούσει 5-6 φορές και είχα βγάλει την άποψη μου, συνειδητοποιώ οτι κανονικά έχει άλλα 3 κομμάτια τα οποία ως δια μαγείας δεν κατέβηκαν ποτέ. Οπότε πρέπει να τα ξανακούσω όλα μαζί. Γαμώ τον χριστό μου δηλαδή. Δεν ξέρω ποιόν να βρίσω γι αυτό, οπότε θα κράξω τον Λόγο Απείλη!

    Φτάνει πια! Φ-Τ-Α-Ν-Ε-Ι, όχι άλλο Λόγο Απειλή, όχι πια άλλους ξεφτιλισμένους που δεν έχουν τίποτε άλλο να πούνε από τότε που είπανε "μαμα", κι αν λένε κάτι τότε αυτό το κάτι κάνει ακροβασία με τα νεύρα μας ανάμεσα σε μπουκάλια από ρετσίνα και σε ποικιλόχρωμες χαίτες Μπουριμπλογκάδων τρομοκρατών. Τέλωσπαντων, ο σκοπός μου είναι να πω την άποψη μου για το συγκεκριμένο δισκίο, και όχι "να την πω" στον Λόγο Απειλή αν και τα καταφέρνω με μεγάλη επιτυχία.

    :)

    Ο δίσκος λοιπόν, ο δίσκος με το πρώτο άκουσμα χαρακτηρίζεται από μια ασάφεια. Το μόνο πράγμα που πραγματικά αντικατόπτρισε την εικόνα του δίσκου στα αυτιά μας ήταν το εξώφυλλο. Δηλαδή το κοιτάς και είσαι προετοιμασμένος για το χειρότερο, και πραγματικά δεν έπεσε καθόλου έξω. Και επειδή άκουσα πολλούς να τους αρέσει το εξώφυλλο, θα σας βάλω ένα κουίζ. Ακούστε αυτό το πράγμα και αν καταλάβετε το ύφος του δίσκου έστω και λίγο πείτε μου και εμένα. Μπορεί να έχω εγώ το πρόβλημα στην τελική. Πριν όμως απαντήσετε, προσπαθήστε να καταλάβετε το ύψος του πήχη που θέτετε όταν ακούτε ένα σιντί. Σκεφτείτε πόσο ψηλά ή πόσο χαμηλά τον έχετε κατά την ακρόαση. Μπορεί εν τέλη αυτό(ή ΚΑΙ) αυτό να φταίει για την κατάντια του σημερινού χιπχοπ. Τώρα θα μου πείτε ότι είναι γούστα αυτά και φιλελεύθερες μπούρδες, αλλά σκεφτείτε ένα σιντί με το όνομα voodoo, τι θα σας ερχόταν κατευθείαν στο μυαλό? Είμαι σίγουρος ότι θα σκεφτόσασταν ακριβώς αυτό που δείχνει στην εικόνα. Μια κούκλα με καρφίτσες, ένα μάτσο κεριά, καπνούς και αρχιδιές. Συγχαρητήρια, αν είχατε τις τεχνικές γνώσεις θα μπορούσατε να το ειχατέ κάνει κι εσείς το εξώφυλο αυτό.
    Ένα εξώφυλλο δεν είναι μια εικόνα με ένα λόγκο και 2-3 παπαρίτσες μόνο, είναι και έμπνευση. Και προς θεού δεν κατηγορώ τον Q.B mix που επιμελήθηκε του εξωφύλλου ούτε τον κρίνω από αυτό. Αφού ο άνθρωπας είχε να κάνει με το πιο κοινό, με το πιο ανέκφραστο, με το ποιο "ίδιο πράγμα" της τελευταίας 5 ετιας, κάπως έπρεπε να δικαιολογήσει το εξώφυλλο.

    Έπειτα, ο στιχουργικός τομέας. Τώρα από που να αρχίσω και πού να τελειώσω? Χιλιοειπομένα θέματα με ηλιθιες παρομοιώσεις και ομοιοκαταληξίες με αποκορύφωση χαζομάρας το ρεφρέν του 5ου κομματιού "Αν Ακούς Εμάς" όπου λέει "Αν ακούς εμάς τότε τσογλάνι είσαι μάλλον κτλ". Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα αυτό το κομμάτι παίζει να είναι tribute στους απανταχού φακ δε οδερς ανα την υφήλιο. Επίσης διέκρινα και μία τάση να προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι αγαπάνε το χιπχοπ, και ότι είναι όλη τους η ζωή και τέτοια πραγματάκια που δεν ξέρω αν τα έγραψαν επειδή δεν είχαν πραγματικά τι άλλο να πούνε πέραν των "Κοζάνη, ρετσίνα, γαμωκαικραζωχωριςποτεναλεωονοματα", ή επειδή δεν έχει τελεώσει η εγκεφαλική τους ακμή ακόμη. Και μιας και μου δίνετε η πάσα για να δείξω ότι δεν είμαι χειτερ και παπαριλίκια προς τον Λόγο Απειλή θα τον υποστηρίξω λέγοντας στους υπόλοιπους "mc's" του κρου με βλέμμα βαρύ και επιβλητικό: "Καλά ρε αρούγκανοι, ντάξει ο Χρηστάκης γράφει κάθε μέρα 18 κουπλέ, που και σε παγκάκι να ζούσε τόσα πράγματα δεν θα χε δει. Εσείς που το τελευταίο σας κούπλε ήταν πριν 2-3 χρόνια και που για σας το χιπχοπ είναι η ζωή σας, τότε γιατί στα αυτία μου ακούγετε πως δε έχετε να πείτε τίποτα απολύτως?" θα σας αφήσω να σκεφτείτε για να κλείσω σιγά σιγά γιατί βαρέθηκα. Μόνο 1-2 κουπλέ βρήκα υποφερτά με λίγη προσπάθεια, τα υπόλοιπα ήταν σκατά. Πόσο μάλλον του Λόγου Απειλή ο οποίος έχει το θράσος και να "δανείζετε" φράσεις/ατάκες από άλλους MC's όπως: "Γιατί είναι ό,τι έχω με το χιπχοπ αντέχω" ή "Τα μάτια αλλάζουν βλέμμα δεν αλλάζουν χρώμα". Σκατά στα μούτρα του επομένως. Α! Όποιος πει το νηπιαγωγικό επιχείρημα "δείξε μας εσύ δουλειά σου καλύτερη ή καν'τό εσύ καλύτερα", θα είναι "Πούστης, Τρέντυ και θα του αρέσουν οι Goin' Through.

    Τα μπίτς εν τέλει, θα τα αφήσω ασχολίαστα. Είναι αρκετά καλά στημένα από τεχνικής άποψης, αλλά κυρίως είναι θέμα γούστου και πως τα αξιοποιεί ο Mc. Εγώ τα βρήκα συμπαθητικά.



    TRACK LIST:

    1.
    Voodoo
    2. Το
    Εκπροσωπώ
    3.
    Λόγια Τρυφερά
    4.
    Εθισμένα Μεθυσμένοι
    5. Αν
    Ακούς Εμάς
    6. Σαν
    Αγρίμι
    7.
    Αυτόματα
    8.
    Εχουμε Προβλημα
    9.
    Αλλο Τοσο



    Κατεβάστε το από ΕΔΩ

    5 σχόλια:

    1. Μερικά κομμάτια, όπως το εθισμένα μεθυσμένοι ή το Έχουμε πρόβλημα, ήταν ωραία κομματάκια, παραδέξου το.
      Εκτός αν είσαι ανταγκράουνταχ στον πυρήνα της Γης και δεν έχεις αίσθηση του χαβαλέ. Ή είσαι ρομαντικός αθεράπευτα. Και στις 2 περιπτώσεις μπορείς να μιλήσεις στο χέρι μου.
      Είναι τόσο αυτονόητο το "γιατί", που αν στο εξηγήσω πραγματικά θα προσβάλλω την νοημοσύνη σου και δεν επιθυμώ κάτι τέτοιο.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Από ποιά άποψη ήταν ωραία? Σαν σύνολο?
      Αν το πιστεύεις, τότε το επίπεδο του πήχη σου όταν ακούς χιπχοπ συγκεκριμένα, βρίσκετε στα τάρταρα να κάνει παρέα με τον zenith vain.
      Και δεν λέω οτι δεν θα μου αρέσουν όταν βρίσκομαι σε μια μαλακίσμενη διάθεση, ΑΛΛΑ ΤΕΧΝΙΚΑ Ο ΔΙΣΚΟΣ ΗΤΑΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙ.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. Εγώ το έγραψα το σχόλιο, δεν ξέρω γιατί εμφανίστηκα σαν ανώνυμος. :\

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    4. filos kourazeis.apla egrapsan kapoia kommatia ebalan mia eikona gia eksofilo ebalan kai ena titlo kai ebgalan to cd.exete mperdepsei ta panta me ola mesa sta muala sas kai den katalabainete tpt.2 or 3 steps before the .....

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    5. Α, τόσο απλά.

      Άρα καλά κάνω και κράζω.

      ΑπάντησηΔιαγραφή