• Stigma 'N Xquze - Πάτησε το



    Λοιπόν μούτρα, σήμερα ούτε τις τυπικές καλημέρες, ούτε καφεδολαγνεία, ούτε τα νέα σου - τα νέα μου και σούξουμού. Άλλωστε οι μέρες είναι κρύες, το χιόνι παλεύει για μια θέση στο περβάζι μου και η καρέκλα του γραφείου, έχει γίνει επέκταση του κώλου μου. Κρύες μέρες λοιπόν, κρύες και μοχθηρές. Πόσο μάλλον μια μέρα σαν την σημερινή που η Μόρντορ (Α.Τ.Ε.Ι.Θ.) έχει αδειοδοτήσει τους ουρουκχάη πολεμιστές της με σκοπό την περισυλλογή, την αυτοσυγκέντρωση και γενικότερα την σωματική και ψυχολογική επανόρθωση.

    Ακούγοντας το εν λόγω cd λοιπόν, υπό την συνοδεία ακατέργαστης Αλβανικής κάνναβις. Έφτασα στο συμπέρασμα πως ο άνδρας δεν διαφέρει με την γυναίκα μόνο ως προς το φύλο, αλλά και την φυλή, την βιολογική λειτουργία και πιθανότατα ακόμα και τον πλανήτη καταγωγής. Σίγουρα ο Άντρας είναι η κορυφή της τροφικής αλυσίδας, αλλά η γυναίκα είναι ακριβώς απο κάτω, μαζί με τον σκύλο και τους κάκτους. Η ακρόαση του "Πάτησε το" άνοιξε μπροστά μου νέους φιλοσοφικούς ορίζοντες, όπου η μινιμαλιστική πολυπλοκότητα του είδους μου, απλώνει τα αρχέγονα φτερά της και πετάει ανά τους αιώνες αγέρωχη, υπέρλαμπρη και συνάμα τόσο σκοτεινή. Φτερά πανέμορφα κάτω απο το πτέρισμα των οποίων, sex&thecity υπάρξεις ξεριζώνονται συθέμελα και χορεύουν σαν μεθυσμένες μαριονέτες στο κέντρο του τυφώνα που σχηματίζεται.

    Μου επιτρέπω να ξετυλίξω παραδειγματικά, με τυχαία σειρά, τον εγκεφαλικό μου μίτο. Εσύ σαν σύγχρονος Θησέας δεν μπορείς παρά να με ακολουθήσεις. Εκτός βέβαια αν θες να βρεθείς σε κάποιο χαντάκι του φυλετικού λαβυρίνθου, με ένα οχτάποντο τακούνι καρφωμένο ανάμεσα στα δυό γλυκά σου μάτια.
    -Η γυναίκα κάνει "εγκεφαλικό" sex. Το 'χεις ακούσει. Το χεις πιστέψει? Αν ναι, σταμάτα εδώ την ανάγνωση και πήγαινε αγόρασε στην δικιά σου καμιά 30αριά kinder delice, τα χει ανάγκη. Εγκεφαλικό δεν ξέρω, αλλά σίγουρα mind-friendly είναι το sex απο την μεριά του άντρα. Η φράση "ρίξε μια μαλακία να ξελαμπικάρεις" ειναι γυναικείος παραλογισμός. Η μαλακία δεν "ξελαμπικάρει", είναι ένας τρόπος εσωτερικής αναζήτησης. Μια υπέρλαμπρη πράξη απο την οποία εμπνεύστηκε ο Carnot την μηχανή εσωτερικής καύσης. Πόσο εγκεφαλικό είναι να τρίβεις το μουνί σου με ηθοποιούς, μουσικούς και αθλητές? Καθόλου. Ίσα ίσα ηλίθιο θα το χαρακτήριζα. Εγώ ως άνδρας έχω πολύ πιο προσβάσιμους στόχους.
    -Η γυναίκα οδηγός είναι θάνατος, κι αυτό δεν είναι αστικός θρύλος. Ο άνδρας τρακάρει ως επί το πλείστον λόγω μειωμένων αντανακλαστικών, για πολλούς και διάφορους λόγους (πχ ηλικία, ναρκωτικά, αλκοόλ). Η γυναίκα στατιστικά, μπερδεύει το γκάζι με το φρένο. Α ναι, ΜΠΟΥΜ.
    -Η γυναίκα θέλει ίδιες συνθήκες εργασίας, αλλά δεν είδα ποτε γυναίκα να ξεφορτώνει στην λα'ι'κη. Δεν είδα γυναίκα σε μετακομίσεις-μεταφορές. Δεν είδα γυναίκα πορτιέρη. Πως θες ίδιες συνθήκες βρε γλυκό μου, που αν σηκώσεις 10 κιλά παραπάνω θα σου βγει η κοίλη απ'το μουνί? Ε? Ο άνδρας μια ζωή παλεύει για σωστές συνθήκες εργασίας. Η γυναίκα "παλεύει" για ισότιμες. Ούτε στα συνδικαλιστικά σας δεν στροφάρετε.
    -Η γυναίκα καπνίζει slim τσιγάρα. Και καλά λεπτεπίλεπτη ακόμα και στο τσιγάρο. Φαμού, ούτε μια τράκα της προκοπής δεν μπορείς να κάνεις.
    -Η γυναίκα, αν μαλώσετε θα πάει στην μάνα της να κλαφτεί, κι αν δεν πάει θα την πάρει τηλέφωνο. Αν το κάνεις εσύ είσαι μαμάκιας. (Αυτό ισχύει και δεν το λέω με παράπονο, είσαι όντως μαμάκιας).
    -Η γυναίκα, συζητάει με τις φίλες της τα σεξουαλικά της. Πιθανότατα να ξέρουν πόσα εκατοστά είναι το γεννητικό σου όργανο, ακόμα και τι μαλακίες λες στο κρεβάτι. Εσύ αν πεις έστω και κάτι για το κρεβάτι σου στους φίλους σου θα ανοίξει η γη και θα σε καταπιεί. Θα ξυπνήσεις σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου θα προβάλλεται νυχθημερόν το twilight, θα τρώς lacta για πρωινό, για χώνεψη, πριν και μετά το σεξ και ούτω καθεξής. 

    Επειδή ο διαλογισμός μου, κατρακύλησε σε μια ευθεία που δεν τέμνει ποτέ την τελική. Επειδή μιλάμε για μια καθημερινή σύγκρουση. Για έναν ατέρμονα βρόγχο. Κλπ κλπ. Βάζω ένα break κάπου εδώ και δίνω μερικά Ανδρικά ονόματα που θα βοηθήσουν στην προσωπική σας αναζήτησή.
    Charles Bukowski, Κανόνας, Βασίλης Τερλέγκας, Friedrich Wilhelm Nietzsche, Ανδρέας Μπάρκουλής, Αντώνης Καφετζόπουλος (στον ρόλο του Ακάλυπτου), Machete και φυσικά Στίγμα Νεολαίος.

    Το Cd τώρα. Αχ, το cd είναι πονεμένη ιστορία. Είναι τόσο βαθύ και πολύπλοκο νοηματικά που αδυνατώ να το περιγράψω με τετριμμένες δισκοκριτικές μεθόδους. Κράτα πέντε πραματάκια, ξαναδιάβασε τα παραπάνω, και μετά την πρώτη ακρόαση θα με θυμηθείς. Τα beats είναι όλα απο το δίδυμο. Τα scratches του Xquze, και φυσικά ο Στίγμα , έχοντας την πιο ηδονική χροιά στην Ελληνόφωνη rap. Συναρτήσει των ελαφίσιων "πατημάτων" του ξυπνάει στον ακροατή εικόνες ταντρικού sex, σε κάποιο δωμάτιο ξενοδοχείου στην Καλιφόρνια, περιτριγυρισμένο απο γυάλινους τοίχους, πίσω απο τους οποίους κοπέλες κάνουν χορευτικό πατινάζ δρόμου. Τα beats απ' την άλλη είναι κλαμπάτα, αλλά και βρώμικα ταυτόχρονα. Ένας συνδιασμός άξιος προσοχής, που χαρακτηρίζει το δίδυμο απο τα πρώτα του μουσικά βήματα. Αυτά απο μένα. Καλή σας συνέχεια.
    DOWNLOAD HERE



    2 σχόλια:

    1. Αυτό το σιντί σηκώνει πολύ συζήτηση και άρθρα τουλάχιστον για 4 χρόνια. Αυτά που έγραψες είναι μία μόνο πτυχή από τις φιλοσοφίες που μπορείς να βγάλεις, είναι μάλιστα ένα υπόθεμα μέσα στο θέμα της πτυχής αυτής. Ωστόσο αυτό το υπόθεμα της μίας από τις πολλές πτυχές, το κάλυψες αρκετά καλά, δεδομένης της κατάστασής σου. Μπράβο φίλε αρθρογράφε.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. εισαι μεγαλο αλανι ρε φιλε τον εψαχνα τον δισκο αρκετο καιρο

      ΑπάντησηΔιαγραφή